Iskolakezdés halasztása? Tapasztalatok?
Egyelöre fölösleges, egy év alatt egy gyerek rengeteget fejlödhet. Emellett ha nem teszel semmi mást, a gyerek akkor sem lesz jobb állapotban.
Másrészt ki kellene deríteni, miért érzi magát ennyire rosszul az oviban - vagy az ovival vannak bajok, vagy te rontottad el, ha 4-5 éves korig csak veled volt, ez ugyanis nagyon egészségtelen egy gyerek pszichikai fejlödésére nézve (bocs, nem tudom, mennyire illik rád és nem vádaskodni akarok, csak esetleg felhívni erre a figyelmet), vagy valami egyéb lelki problémája van.
De mindegyik esetben egy gyerekpszichológus/nevelési tanácsadó segítségét kellene kérni, hogy a személyiségfejlödése a megfelelö szintre kerüljön. Ez a legtöbb esetben elég ahhoz, hogy egy év alatt elérje az iskolaérettséget, vagy ha komolyabb a gond, ö tudja javasolni az egy év halasztást.
Szerintem most még túl korán van, emellett nem elég, ha te kéred, hanem az óvoda illetve pszichológus ajánlása is kell hozzá.
Jobb, ha most elkezddditek fejleszteni a gyereket, és csak akkor tartani vissza, ha feltétlen szükséges. Ugyanis sok gyereknek nagyon rosszat tesz, ha a csoportból gyakorlatilag mindenki elmegy iskolába, ö meg marad a kicsit között.
Mi megkértük, januárban annyira nem úgy nézett ki hogy a nyári gyerekem iskola érett lesz, hogy az óvónők is ezt ajanlott@k. Kérvényt irtam, simán megadták.
Na annyit, de annyit fejlődött a nyáron de különösen egy hónap alatt hogy kapkodjuk a fejünket. Simán megállná a helyét a suliban, kedve is meglenne hozzá.
Mégsem bánom én is 7 evesen kezdtem, sulit sem választottunk tavaly és akkor lehet hogy egy gyengébbet mertem volna jelölni de elkepeszto hogy mennyit fejlődött a figyelme. Így idén ez alapján, szerintem jó sulit választunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!