Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tapasztalatokat szeretnek...

Tapasztalatokat szeretnek azoktol, akinek a gyereke kulfoldon ment elso osztalyba?

Figyelt kérdés

Nemreg koltoztunk kulfoldre. A fiam 5 es fel evesen szeptembertol kezdi az iskolat, nem tud angolul, de angol nyelvu oktatasba kerul be. Kivancsi vagyok, hogy azok, akik hasonlo helyzetben voltak, hogy eltek meg, hogy sikerult beilleszkedni a gyerkocnek es milyen hamar tanulta meg a nyelvet.

Minden elmenyt, tanacsot szivesen fogadok!

2014. febr. 23. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hol laktok pontosan?
2014. febr. 23. 11:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Kairoban
2014. febr. 23. 13:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! En nemetben elek, itt sok külfödi kisgyerek kezdi nyelvtudas nelkül az iskolat. Ahogy eszrevettem, nem okoz nagy problemat, ha mindig azt a nyelvet hallja, könnyen bele fog jönni. Amugy sok sikert :)

Kairo nagyon szep hely. Amugy arabul tud mar?

2014. febr. 23. 13:45
 4/14 A kérdező kommentje:

Csak magyarul beszel es olvas, arabul es angolul csak a szamokat es alap dolgokat tud. Koszones, allatok, gyumolcsok, ilyesmi.

Ha magamat kepzelem a helyebe engem nagyon megviselne, ha beultetnenek egy iskolaba, ahol egykukkot nem ertek es engem se ertenek meg :( Elegge stresszelek, hogy mi lesz vele...

2014. febr. 23. 14:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

5 es fel evesen amugy hamarabb meg fogja tanulni, mint idösebb koraban.

Itt ismerek egy anyukat, aki szinten ennyi idös koraban hozta ki a kisfiat, most 7 eves, es 4!!! nyelven beszel. Perzsa, nemet, angol es persze a magyar. A perzsat apukatol tanulja.

Lehet hogy ez elsö fel ev rossz lesz neki a nyelv miatt, de hidd el bele fog jönni.

2014. febr. 23. 15:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Vhol azt olvastam hogy 7eves korig konnyen megtanulnak bmennyi idegen nyelvet a gyerekek mert az agyuk azon reszen addig fejlodik ugy. Szoval a lenyeg hogy ne aggodj. Szivja majd magaba az idegen nyelveket mint a szivacs.
2014. febr. 23. 16:23
 7/14 A kérdező kommentje:
Hat, remelem, hogy igy lesz! Konnyen tanul, de nagyon erzekeny, nem szeretnem, ha befordulna vagy rossz elmeny lenne az iskolaval valo elso talalkozas. Annyira varja.
2014. febr. 23. 17:57
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szeptemberig fogadhatnal melle napi par oraban babysittert, aki csak angolul beszelne hozza.Sokkal egyszerubb dolga lenne!
2014. febr. 25. 21:47
 9/14 A kérdező kommentje:

En jol beszelek angolul es merges is vagyok magamra, hogy eddig nem tanitottam angolul, nem gondoltam, hogy kulfoldon fogunk kikotni... De most minden nap angolozunk, remelem gyorsan belejon, meg szeptemberig van egy kis idonk gyakorolni.

Koszonom a valaszokat!

2014. márc. 6. 11:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

En kulfoldon elek, Austzraliaban, ugyan kislanyaim itt szulettek de ketnyelvi gyerkocok. Apa ausztral nem tud magyarul. Anyu nalunk lakik, es o vigyazott a kislanyomra mikro dolgoztam es nem volt meg ovis korban. A Magyar volt neki az erosebb. Bar ertett angolul is nagyon kevset beszelt, amiert apa nem volt igazan happy. Tavaly 3.5 evesen ment oviba. Igaz le volt maradva a kortarsaitol beszedben. Kb 2 honap es felzarkozott es elkezdett mondtaokban angolul beszelni. Mara az angolja az erosebb, apanak fordit. Most 4.5 eves. Ha beszelek magyarul hozza, automatikusan angolul valaszol. ilyenkor h Magyar nyelvet gyakoroljuk, kerem h forditsa le magyarra amit angolul mondott. A kiejtese angolul job mint magyarul.

Masik pelda: baratnomek mikor ide kivandoroltak a fiuk 13 eves volt 7ik osztalyos. Otthon heti 2x2 oraban tanulta az angolt. az elso term (negyedev) volt neki nehez, de nagyon hamar felvette az angolt. Egy ev utan mikor magyarul beszelt, angol akcentus kierzodott rajta. O sosem erezte magat hatranyba. Gyerekek nagyon hamar tanulnak. En itt vagyok mar tobb mint 10 eve, es igaz az akcentusom tisztult, megis van. gyerekek maskepp tanulnak. Ne felj, nem less belole gond.

2014. márc. 21. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!