Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tapasztalatokat szeretnek...

Tapasztalatokat szeretnek azoktol, akinek a gyereke kulfoldon ment elso osztalyba?

Figyelt kérdés

Nemreg koltoztunk kulfoldre. A fiam 5 es fel evesen szeptembertol kezdi az iskolat, nem tud angolul, de angol nyelvu oktatasba kerul be. Kivancsi vagyok, hogy azok, akik hasonlo helyzetben voltak, hogy eltek meg, hogy sikerult beilleszkedni a gyerkocnek es milyen hamar tanulta meg a nyelvet.

Minden elmenyt, tanacsot szivesen fogadok!

2014. febr. 23. 11:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Közben az igazgatónővel megbeszélve beírattuk év közben a maradék 3 hónapra, ami még az iskola-előkészítős tanévből hátra volt, hogy szokja a közösséget és gyakorolja az angolt. Ugyanezekkel a gyerekekkel fogja szeptemberben kezdeni a következő tanévet. Április óta jár és nagyon szereti! Az első héten volt állandó harc és ordítás, hogy nem akar menni, de az várható volt, otthon is ez lett volna beszoktatáskor :)

Most 2 hónap után ott tartunk, hogy megérti, amit kérnek tőle (pl wash your hands, clean your desk, close your bag stb)és ki tud kéredzkedni pl wc-re vagy kérni vizet, tudja mondani, hogy már nem éhes, ilyesmi alap dolgokat.

Itthon szinte minden nap kérdez valami újat, amit a suliban nem értett, hogy mit jelent, mindig ragad rá valami új szó vagy kifejezés. Jobban megy, mint ahogy vártam, hál istennek!

Köszönöm még egyszer a válaszokat!

2014. jún. 5. 09:25
 12/14 Daniistennoje válasza:

Udv! En 2 eve jottem ki ide Angliaba es kilencedik feleveben kezdtem el a sulit.Most kezdem a 11-ik osztalyt.:)Na,de az igazat megvallva a kisebbeknek egyszerubb megtanulni az angolt (vagy epp az adott nyelvet) mert rajuk tobb ragad.:) A beilleszkedessel nemlesz nagy baj mert meg fiatal,es a fiatalok nem olyan bunkoak mint itt a high school-ban :)

Udv: 16L

2014. okt. 1. 12:41
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy :) Igen, lehet, hogy jó, hogy még kicsi, mert az osztálytársait is szereti, nem közösítik ki, inkább segítenek neki. Továbbra is imád járni, az angol meg csak úgy ragad rá! Nagy kő esett le a szívemről :)
2014. okt. 29. 09:16
 14/14 Daniistennoje válasza:
Na latja?:) Nemlesz ott semmi gond.:)
2014. nov. 2. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!