Tapasztalatokat szeretnek azoktol, akinek a gyereke kulfoldon ment elso osztalyba?
Nemreg koltoztunk kulfoldre. A fiam 5 es fel evesen szeptembertol kezdi az iskolat, nem tud angolul, de angol nyelvu oktatasba kerul be. Kivancsi vagyok, hogy azok, akik hasonlo helyzetben voltak, hogy eltek meg, hogy sikerult beilleszkedni a gyerkocnek es milyen hamar tanulta meg a nyelvet.
Minden elmenyt, tanacsot szivesen fogadok!
Közben az igazgatónővel megbeszélve beírattuk év közben a maradék 3 hónapra, ami még az iskola-előkészítős tanévből hátra volt, hogy szokja a közösséget és gyakorolja az angolt. Ugyanezekkel a gyerekekkel fogja szeptemberben kezdeni a következő tanévet. Április óta jár és nagyon szereti! Az első héten volt állandó harc és ordítás, hogy nem akar menni, de az várható volt, otthon is ez lett volna beszoktatáskor :)
Most 2 hónap után ott tartunk, hogy megérti, amit kérnek tőle (pl wash your hands, clean your desk, close your bag stb)és ki tud kéredzkedni pl wc-re vagy kérni vizet, tudja mondani, hogy már nem éhes, ilyesmi alap dolgokat.
Itthon szinte minden nap kérdez valami újat, amit a suliban nem értett, hogy mit jelent, mindig ragad rá valami új szó vagy kifejezés. Jobban megy, mint ahogy vártam, hál istennek!
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Udv! En 2 eve jottem ki ide Angliaba es kilencedik feleveben kezdtem el a sulit.Most kezdem a 11-ik osztalyt.:)Na,de az igazat megvallva a kisebbeknek egyszerubb megtanulni az angolt (vagy epp az adott nyelvet) mert rajuk tobb ragad.:) A beilleszkedessel nemlesz nagy baj mert meg fiatal,es a fiatalok nem olyan bunkoak mint itt a high school-ban :)
Udv: 16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!