Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Titeket zavarna az, ha a...

Titeket zavarna az, ha a gyereked óvodás csoportjába jönne egy transz nő beszélni magáról, vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés
Tehát bejönne egy tök átlagosnak kinéző nő, elmondaná, hogy fiú testtel született, de mindig is lánynak érezte magát, ezért nővé operáltatta magát, azóta jobban érzi magát, ez a transzneműség.

2022. jún. 13. 14:41
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
69%
Igen,zavarna. Mit keresne ott??
2022. jún. 14. 12:13
 32/35 anonim ***** válasza:
65%

Én ultralibis vagyok, és a Meseország mindenkiéből írom a szakdolgozatom, ha iskolás lesz a gyerek, fogom is neki olvasni.

De oviban nem érteném hogy ezt minek, mert az akkora gyerekeknek még fogalmuk sincs róla, mi az a nemi identitás. Egyszerűen nem nekik való a téma, ahogy mondjuk az eutanáziáról sem nyitok velük filozófiai vitát, iskolás korban meg már simán.

Amúgy nem kifejezetten zavarna, csak nem tartanám okos dolognak. Kb ugyanígy reagálnék, ha mondjuk egy keresztény térítő csoport vagy bármi hasonló menne az óvodába. Felőlem menjenek, de minek?

Viszont nincs is ilyenről szó, soha nem mentek a tarnszneműek óvodákba. Ez csak a Viktor fejében van.

2022. jún. 14. 14:17
 33/35 anonim ***** válasza:
95%
Kezdjük ott:Mégis hogy a feancba jönne be?😂Sportnapot tartani nem engedték be az oviba a barátnőmet,nem hogy őket😂Nem tudom sokan honnan veszik azt,hogy az lmbtq tagok bejárkálnak az ovikba csak úgy beszélni a másságról.
2022. jún. 14. 15:34
 34/35 anonim ***** válasza:
62%

Engem zavarna. Azért, mint amit leírtak a többiek már: nem tudná fejben rendesen összerakni, nem tudná ezt senki gyereknyelven fél - 1 órán keresztül magyarázni, nem tudják mi az a nemi identitás.

Az nekem viszont rendben lenne, ha bemenne egy olyan lány, aki fiúsan öltözik vagy egy olyan fiú, aki lányosan öltözködik és leülne játszani a gyerekekkel. Amelyik gyerek meg fejben már tart ott, kérdezhetne tőle. Ha egyik sem, akkor legalább játszottak egyet és láttak ilyent is "közelről".

De csak olyant küldenék be, aki ért is a gyerekekhez. Éppen ovodai pedagógusnak tanul vagy pszichológiát hallgat az egyetemen.

2022. jún. 15. 13:25
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavara, de értelmet nem látnám óvodáskorú gyerekeknél, mert nincsenek még alapból képben a nemiséggel, sok gyereket egyáltalán ovi végére kezd el érdekelni, hogy neki más van a lába között, mint a másik nemnek, míg van olyan hároméves, akit már érdekel a téma. Ellenben ahogy valaki írta is előttem, más típusú érzékenyítésre igenis nagy szükség lenne már az ovis korosztálynál is, gondolok itt mozgáskorlátozott/végtaghiányos emberekkel való találkozásra, beszélgetésre, vagy gyengénlátókkal, siketekkel való találkozásra. Én úgy gondolom hogy ha egy gyerek ilyen téren már fejlett úgymond, hogy el tudja fogadni, hogy az is teljes értékű ember, akinek csak fél keze van/nincs lába/nem lát, akkor lehet áttérni arra, hogy kinek mi van a bugyijában, hálószobájában. Jelenleg hazánkban még az előbbi elfogadásában is jelentős gondok vannak sajnos.
2022. jún. 15. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!