Titeket zavarna az, ha a gyereked óvodás csoportjába jönne egy transz nő beszélni magáról, vagy nem? Miért?
Figyelt kérdés
Tehát bejönne egy tök átlagosnak kinéző nő, elmondaná, hogy fiú testtel született, de mindig is lánynak érezte magát, ezért nővé operáltatta magát, azóta jobban érzi magát, ez a transzneműség.2022. jún. 13. 14:41
21/35 anonim válasza:
Semmi szüksége ilyesmire egy óvodásnak. A szivárványos mesekönyvre se volt semmi szükség. Nem is vette volna meg senki, ha az a csupa ész Dúró Dóra le nem darálja.
22/35 anonim válasza:
Légyszi linkeljen már valaki valamit, ami leírja, hogy ilyen bárhol is történt már Európában…
23/35 anonim válasza:
Óvónők nevében kikérem magamnak a feltételezést, hogy mi erre "engedélyt" adnánk. Még a feltételezés is sértő. Egyébként vannak meleg barátaim, ismerőseim, semmi bajom a transzneműekkel, de nem is értem?!?!?! Miért lenne erre szükség? :)
24/35 anonim válasza:
Attól, mert te kikéred magadnak, ha fentebbről jön egy utasítás, hogy ez van, nem fogsz tudni mit csinálni.
25/35 anonim válasza:
Oviban zavarna, később nem. Emlékeim szerint 5. osztályban indult nálunk a felvilágosítás. Először mondják el szépen az alapokat, ahogy anno nekünk, aztán később jöhet, hogy van transz meg lmbtq. Semmi bajom ezekkel az emberekkel, de semmi szükség erről olyan gyerekeknek mesélni, akik még nem értik, hogy mi a szex.
26/35 anonim válasza:
Ahogy 25 mondja, oviban zavarna, de felső tagozatban szerintem ez teljesen rendben van.
27/35 anonim válasza:
Én is korainak tartom ezt oviban. Viszont másfajta érzékenyítésre már az ovisok is jó közönség: pl. vakvezető kutyák bemutatása, vakon közlekedés kipróbálása. Szerintem ez célt ér és örömet is okoz a gyerekeknek. A transz nemű nő hiába mond beszédet, azt csak unni fogják.
28/35 anonim válasza:
Mivel én gyakran sétálok magassarkúban az utcán, látnak gyerekek is. Néha hallom, hogy megkérdezik az anyjukat (apjukkal ritkán sétáltak, mindig anyás gyerekekbe futok), hogy a "bácsi miért hord lányos cipőt?" (ezt csehül kérdik, de lefordítva kb. ez adja vissza, mit kérdeznek). Az anya elmagyaráz neki valamit és kész. (Zárójel: én nem öltözöm be teljesen nőnek, ezért nyilvánvaló, hogy "bácsi" vagyok :D)
29/35 anonim válasza:
Zavarna, igen. Bár tudom, szerencsére nincs ilyen.
Nekünk még általános felsőben volt lehetőség könyvet venni, amiben volt minden, ezekről a ma túltolt dolgokról 2, azaz 2 oldalon foglalkoztak (abnormális szexuális formák címszó alatt), és bőven elég volt mindenkinek, felfogta mindenki.
Suliban is inkább az alapokkal kellene kezdeni, mint pl ne szekálják halálra a csendesebbeket, aztán beszélhetünk itt további, nagyobb kaliberű elfogadásról is.
30/35 anonim válasza:
Van millió sokkal fontosabb téma is, amivel lehet fárasztani az ovisokat, iskolásokat, pl felelős állattartás mit jelent!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!