Titeket zavarna az, ha a gyereked óvodás csoportjába jönne egy transz nő beszélni magáról, vagy nem? Miért?
Hogy később ne legyenek transzfóbok? (Azt hiszem, ezt hívják érzékenyítésnek.)
Akkor csak úgy igazságos, ha mennek négerek, cigányok, rokkantak, ... is.
Igazságos, de túlzás. Nem csak ha polkorrekt-átjáróház lesz az óvodákból, hanem már egy transznemű nő (és nem drag queen) is.
Az ilyesmire, hogy nem nézze ki, ne csúfolódjon rajta, ne nevesse ki stb. egyik ilyen csoport tagjait sem, szerintem elég egy-egy perces beszélgetés is a szülő(k)től.
Az óvodai "előadás" pedig talán nem is csak túlzás, hanem tán káros is.
Igen, zavarna. Azért, mert óvodás korban a normalitást kell megtanulniuk életkorukból adódóan. Az jelenti a biztonságot. Ebből kimozdítani egy óvodás gyereket teljes hozzá nem értés,szakmaiatlanság,ami miatt a gyerek sérül.
Minél később találkozik az lmbtq lobbival,annál jobb neki. És mindenkinek fontos a saját gyereke lelki egészsége,azt hiszem.
Hát, ha konkrétan ezért jönne, és nem azért, mert valamilyen területen sikeres, és arról szeretne beszélni, akkor ezt mint transznemű, nem támogatnám. Annak semmi értelmét nem látnám.
Ha meg sikeres a sikereiről beszél, és a kezdeti kudarcait a transzneműségének köszönheti, akkor éppen megemlítheti, hogy mi ez, de ne erről szóljon az egész.
Szerencsére itt még nincs ilyen, de Nyugaton már simán megy, Bécsben is, és előzetes szülői beleegyezés nélkül. Nem véletlen volt rengeteg felháborodás, mert volt, ahol sírtak a gyerekek.
Ennyi erővel felvonulhatna mindenki, hogy fogadják el.
Ha ne adja ég, egyszer ide is eljut ez, én biztos felszólítanám az óvodát, hogy előre tájékoztassanak róla, mikor van ilyen, és aznap nincs óvoda. Majd ha én jónak látom, és a gyerek érdeklődik, hogy ez mi, majd akkor esetleg elmagyarázom, addig senkinek nincs joga ilyen szinten belenyúlni a nevelési elveimbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!