Olyankor mit történik, ha pl. belázasodik az oviban de
épp dolgozok?
Figyelt kérdés
Olyan munkahelyem van amit.nem tudok otthagyni, mert egyedül vagyok az üzletben és a főnök sem tud leváltani, mert messze lakik. Ha hívnak, hogy belázasodott a gyermekem de 4 óra előtt nemtudok elmenni érte, olyankor mot tesznek? Semmi segítségem nincs a városban, senki nem tud elmenni érte csak én a munka befejeztével.
Akkor keresel olyan munkahelyet, ahol nem így működik. Röhejes már ez a hiszti. Ha reggel felkeléskor lázas a gyereked mit csinálsz? Nyilván nem mész el dolgozni. Ugyanúgy gondban lesz a főnököd, mintha napközben lépnél le. S ugyanúgy táppénzre kell menned legalább egy hétre. Ha neadjisten szívrohamot kapsz akkor sem maradsz benn 4ig, mert nincs ki leváltson.. Inkább az a kérdés hogy miért gondolja egy anyuka jó ötletnek hogy egy egyszemélyes üzletbe megy dolgozni gyerek mellett? Volt minimum 9 hónapja + 2 éve gondolkodni ezen, hogy hogy oldja meg.
2022. máj. 2. 12:32
33/58 anonim válasza:
31-es, ha anyuka munkanélküli lesz, kitörölheti a fenekét azzal, hogy neki a gyereke az első.
2022. máj. 2. 12:33
34/58 anonim válasza:
Milyen könnyen dobálóznak itt egyesek a munkahelyekkel, hogy keressen mást, mert mi van ha egyszer beteg lesz a gyerek... Ha ezzel kezdené egy interjún, leshetne mikor veszik fel.
Nem igaz, hogy pár órát nem tudják megoldani az óvodában, ha nagyon muszáj.
Nyilván nem korrekt az a munkáltató, aki nem rugalmas ilyen téren egy ilyen helyzetben, de az, hogy váltson emiatt rögtön valaki munkahelyet, az nonszensz.
2022. máj. 2. 12:34
35/58 anonim válasza:
Nem rögtön kell váltani, hanem még előtte.. előre kéne gondolkodni.. amúgy nem hülye a munkáltató sem, tudja hogy ha anyukát vesz fel dolgozni akkor ez megtörténhet. Szóval ennek nagy része csak félelem, mert elterjedt ez a baromság hogy mindenkit azonnal kirúgnak ha hiányzik. Nem olyan köcsögök a munkahelyek mint ahogy itt előadják.
2022. máj. 2. 12:41
36/58 anonim válasza:
33!
Értem. Tehát szóban forgó anyuka viszi majd továbbra is az oviba a beteg gyereket, ugye?
2022. máj. 2. 12:42
37/58 anonim válasza:
"Nem igaz, hogy pár órát nem tudják megoldani az óvodában, ha nagyon muszáj."
De. Nyilván megtudják. De nem az ő dolguk. A te gyereked a te dolgod. Az óvoda nem kórház, nem betegapolasi központ, hanem oktatasi intézmény. Ennyi erővel ha reggel rosszul lesz q gyerek is be lehet vinni nyugodtan. Miert nem oldja meg az ovoda? Hiszen q szülőnek dolgoznia kell
2022. máj. 2. 12:47
38/58 anonim válasza:
Azért egy óvoda készüljön már fel ilyenre.
Emlékszem mikor én voltam ovis, akkor is voltak bent beteg gyerekek, és egyből el lettek különítve, míg a szülő vagy így vagy úgy, nem jött értük.
Ez egy mindennapos eset az óvodákban.
2022. máj. 2. 12:52
39/58 anonim válasza:
Még iskolában is kötelező betegszobát fenntartani, pedig ott már nem betegeskednek annyit, mint óvodában.
2022. máj. 2. 12:55
40/58 anonim válasza:
Persze majd ott fog ülni egy óvónő egész nap egy lázas gyerekkel egy külön szobában, amikor így is kevesen vannak. Aztán elkapja a gyerektől, mehet táppénzre, de az már ugye kit érdekel, a lényeg hogy anyukának ne kelljen bezárnia a kis üzletecskét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!