Olyankor mit történik, ha pl. belázasodik az oviban de épp dolgozok?
9-es, erről van szó!
Feleségem pl. tanár. Reggeltől kora délutánig le van halkítva a telefonja, általában rá se néz. Tehát kizárólag engem tudnak hívni. Korábban voltam olyan munkakörben, ahol kiszállásra jártam. Ha ott vagyok a munka közepén, 100-150 km-re a lakóhelyemtől, akkor úgyis simán 2 óra eltelik, mire visszaérek. De ott is voltak olyan helyek, ahová nem vihettem be a telefonomat. Vagyis szép nyugodtan befejezem a munkát, visszakapom a telefont, majd látom, hogy van 5 db nem fogadott hívásom az óvodából. :-))) Akkor már úgyis indulnék haza, maximum egyenesen az óvodához megyek.
Summa summarum:
Akik ott vannak a gyerekkel, azoknak kell megoldaniuk a helyzetet. Maximum mentőt hívnak, ill. délután cseszegetik az szülőt. A gyermekvédelmet meg baromság még emlegetni is. Nem őrizetlenül hagyta a gyerekét, hanem óvodában. Ez nem veszélyeztetés. Ha viszont az óvónő nem hívna adott esetben mentőt a gyerekért és X órányi várakozás miatt a gyereknek lenne maradandó fogyatékossága (netán meghalna), akkor az óvó néni ellen indulhatna büntetőeljárás.
"Nos, nem azért veszik védelembe, mert a szülő dolgozik, hanem azért, mert a szülő nem megy el az óvodába a beteg gyerekéért. Ez konkrétan kiskorú gondatlan veszélyeztetése. Büntetendő is, amúgy."
Ekkora baromságot is régen hallottam.
Ha nem tudsz értemenni azonnal, akkor addig vigyáznak rá amíg nem jössz. Nyiván jobb ha el tudod hozni.
14!
Nem baromság. Van óvónő ismerősöm. Anyuka rendszeresen ott hagyta a beteg gyereket, napkozben pedig vagy nem vette fel a telefont, vagy nagyon sajnálta, de nem tudott a gyerekert menni csak délután 5kor. A harmadik ilyen után az ovodavezeto felhívta a gyanhivatalt, ők pedig elinditottak a védelembe vételt.
Attól, hogy valamivel még nem találkoztál, még nem baromság, de nyilván te mindent tudsz.
Ha délelőtt szólnak hogy beteg a gyerek, én azonnal el szoktam hozni, ezt a főnök is megérti, nyilván nem hagyom ott betegen egész napra.
Ha csak 1-2 órát kell neki oviba lennie mert lázas, ahogy tudok érte megyek, de soha semmi gond nem volt belőle ha fél négyre, négyre értem oda munka, közlekedés miatt.
Ezt minden normális ember, óvónő megérti.
"A harmadik ilyen után az ovodavezeto felhívta a gyanhivatalt, ők pedig elinditottak a védelembe vételt."
És attól anyuka érte tudott menni? A kérdésben nagy valószínűség szerint egy, a gyereket egydül nevelő anyáról van szó. A védelembe vételnek az a célja, hogy a családsegítő (nem a gyámhivatal) segítse a szülő(ke)t a felmerülő porbléma megoldásában, ha erre szükségük van. A családsegítő nem fog a gyerekért elmenni, ha a szülő dolgozik. És nem, ez nem veszélyeztetés, hiszen a gyerek felügyelet alatt van, ha komoly probléma adódna,az óvoda tud intézkedni (akár mentőt is hívni).
Az általad felvázolt esetben a szülő valószínűleg tudott volna a gyerekért menni, csak nem akart. Az azért nagy különbség.
Én iskolában dolgozom, és mentem nem egyszer gyerekkel a sürgősségire/balesetire, mert a szülő nem tudott rögtön érte jönni. Mentőt hívtunk, elkísértük, megoldódott.
Húha, ne haragudj, ha nyers leszek, de nagyon nagy bajban vagy!
Ha ekkora probléma a beteg gyereket elhozni, akkor elárulom, a szünetek még nagyobb probléma lesz!
1 hét tavaszi szünet
11 hét nyári szünet suliban, oviban kb. 6 hét, ovinként változik.
1 hét őszi szünet
2 hét téli szünet
1 héttel rendelkeznek meg, ami "nevelés nélküli munkanap"
Sajnálom!!!!
"Az általad felvázolt esetben a szülő valószínűleg tudott volna a gyerekért menni, csak nem akart. Az azért nagy különbség."
Na és ezt honnan kell tudnia az ovodavezetonek?
Amúgy meg utána mégis meg tudta oldani. Érdekes, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!