Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ahol mind a 2 szülő irodai...

Ahol mind a 2 szülő irodai dolgozó hogy hordják a gyereket oviba?

Figyelt kérdés

Én 8-16ig a férjem 8-16.30ig dolgozik.

Én vonattal, a férjem autóval jár.

A férjemnek kb 25 perc autóút a munkahelye, nekem 45 perc bkv+vonat együtt. Szóval kb mind a ketten 17 előtt nem sokkal érünk haza.

A körzetes ovi 5-ig van. (Ott dolgozó dajka ismerős mondta, hogy 4 után már amúgy egy gyerek sincs..)

A másik körzeté 6-ig van, abba irattam de mondták hogy majd értesítenek oda lesz e neki hely szeptembertől. Szóval nem 100%.

Tavaly március óta bölcsis, az is 6ig van, szóval nem gáz ha 16.50kor megyünk. Most aggódok szeptembertől mi lesz..

Egy 15 ezres városban eleve nem értem miért nincs 6ig mind a 4 óvoda

Más hogy oldja meg?

2022. ápr. 24. 19:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Mármint min, hogy mi lesz ha óvodás lesz? Nem, mivel gondolom te se tudod évekkel előre mi lesz. (Pl hol dolgozol, akár kirúghatnak, megszűnhet a munkahelyed stb)

Mikor gyereket terveztünk még nem is itt laktunk, hanem Pesten a belvárosban, mikor jött a gyerek költöztünk ki, nem az óvodai nyitvatartás alapján választottunk lakhelyet, hanem ahol találtunk ingatlant.

Amúgy vennénk másik autót, de énm vezetek, vagyis vezethetek eü. okok miatt.

2022. ápr. 25. 00:21
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha nincs nagyszülő, vagy bármilyen más segítség, aki segít hozni vinni, akkor vagy viszed magaddal a munkahely melletti oviba, vagy 6 órás munkakört próbálsz kialkudni a főnököddel, vagy a saját városotokban vállalsz munkát, akár kevesebb pénzért is, mivel a gyerekek az elsők, gondolom.
2022. ápr. 25. 00:26
 13/21 A kérdező kommentje:

Nyitva van reggel 6-tól az óvoda, a korábbi kezdés lehet opció, igen.

Amúgy még nem temetem a dolgot, felvehetik a központiba ami este 6-ig van, csak előre gondolkodok most is, ha mégse.

2022. ápr. 25. 00:26
 14/21 anonim ***** válasza:
Azzal is számolj, hogy napi 10 óránál többet nem lehet az oviban a gyerek (bár már az is brutálisan sok).
2022. ápr. 25. 17:56
 15/21 A kérdező kommentje:

Közoktatási Törvény 24§ (4) szerint volt korlátozás, hogy a gyerek napi 10 óránál többet nem tölthet óvodában. Ezt hatályon kívül helyezték, és 2013 szeptember 1-től lépett életbe.

Így a jelenlegi jogszabályok szerint a bölcsőde illetve óvoda nyitvatartási idejében tartózkodhatnak ott, mindenféle időkorlátozás nélkül.

[link]

Amúgy nem, nem lenne ott 10 órát amúgy sem, most sincs annyit bölcsiben.

Jelenleg 7.20kor adom be a bölcsibe, és 16.50 körül érek oda. (8.10re érek be és 16.10 körül el szoktam jönni munkából) így 9.5 órát van bölcsiben, ha bejárok. Ha itthonról dolgozok akkor 8.00kor adom be és 15.40 körül megyek érte, tehát kb 7 óra 40 percet van, atlag honapban fele fele arányban vagyok bent/itthon.

2022. ápr. 26. 00:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért akarod, hogy mind a 4 óvoda 18 óráig legyen nyitva?
2022. ápr. 26. 19:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát mert írtam, ha 16.45-50re érünk oda érte gondolom elég gáz, zárasra.
2022. ápr. 26. 22:47
 18/21 anonim ***** válasza:
És elvárnád, hogy miután 50 percet csak a te gyerekedre vigyáztak, még 70 percet üljenek az üres oviban? Te normális vagy?
2022. ápr. 27. 18:21
 19/21 A kérdező kommentje:

Jaj, ne értetlenkedjünk már.

Leírtam, hogy a bölcsi is 6-ig van jelenleg nyitva hivatalosan, és így hogy mondjuk 16.45-kor rosszabb esetben is odaérünk érte, így nem az van, hogy zárásra érünk oda, hiszen 6-ig vannak hivatalosan, jóval előbb odaérek mint zárási idő. Tehát az alkalmazott aki délutános eleve úgy van ott, hogy 6-ig szól gondolom a munkaideje, csak ha 5ig elvisznek minden gyereket, akkor mehet haza előbb (A bölcsiben amúgy még szoktak lenni 17-17.20 körülig 5-6 gyerek, így jócskán nem enyém soha az utolsó)

De ha az ovi hivatalosan csak 5-ig van, akkor mindig zárásra fogunk odaérni. De ha 6-ig lenne hivatalosan, akkor nem zárásra esnénk be, hanem jóval előbb, senkinek sem kellemetlen.

Mi nem érthető ezen?

Ki mondta, hogy üljenek ott? Nem írtam ilyet, te magyarázod bele.

De nyilván másabb az alkalmazottnak is, ha 6-ig szól a munkaideje de 16.50-kor azaz jóval előbb hazamehet, mintha 17-ig szól a munkaidő és már alig várja, hogy menjünk. Vagy csak késsen 10 percet a vonat vagy akármi, már akkor el is késtem onnan..

De mindegy is, valszeg felveszik a 6-ig nyitvatartóba, és lesznek gyerekek akiket nem visznek haza kora délután, mivel a bölcsiben is van jó pár gondolom ezek óvodába átkerülve is ott lesznek mondjuk kapásból.

Nekem akkor is hihetetlen, hogy ennyire mindenki 4 órára már ott tud lenni. Persze sokaknak van nagymama, hát nekünk az sincs...Meg sokan otthon ülnek másik 1-2 kistesóval száz évig, gondolom ezért is van ennyi gyerek fél 4-kor hazahordva.

2022. ápr. 28. 00:33
 20/21 anonim ***** válasza:

#19 Ha hatig vannak, akkor úgy szervezed, hogy hatig odaérj. Ha ötig vannak, akkor megoldod ötig.

Szerintem amúgy a korai zárás miatt, mindenki, aki nem tudja elhoznia gyerekét, a másik oviba íratja vagy fizet bébiszittert.

2022. ápr. 28. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!