Ahol mind a 2 szülő irodai dolgozó hogy hordják a gyereket oviba?
Én 8-16ig a férjem 8-16.30ig dolgozik.
Én vonattal, a férjem autóval jár.
A férjemnek kb 25 perc autóút a munkahelye, nekem 45 perc bkv+vonat együtt. Szóval kb mind a ketten 17 előtt nem sokkal érünk haza.
A körzetes ovi 5-ig van. (Ott dolgozó dajka ismerős mondta, hogy 4 után már amúgy egy gyerek sincs..)
A másik körzeté 6-ig van, abba irattam de mondták hogy majd értesítenek oda lesz e neki hely szeptembertől. Szóval nem 100%.
Tavaly március óta bölcsis, az is 6ig van, szóval nem gáz ha 16.50kor megyünk. Most aggódok szeptembertől mi lesz..
Egy 15 ezres városban eleve nem értem miért nincs 6ig mind a 4 óvoda
Más hogy oldja meg?
Oké ez bennem is felmerült amúgy, de nem szívesen vonatoztatnék bkv-ztatnék egy 3 évest télen nyáron, főlg néha olyan tömeg van...
Plusz ha beteg vagy|home officeban vagy akármi van, akkor citálod a gyereket 20-30 kmre? Munkahelyet meg pláne válthat is az ember, akkor megint iratod a gyereket? Szóval mi ezt az opciót elvetettük. Logisztikai parkban dolgozunk mindketten, nem is nagyon van közel ovi egyikhez sem.
Hát nem igazán
Bolti eladó vagy ilyenek vannak hirdetve dögivel. Egyrészt nem vág szakmába, másrészt ott soknál hajnal 5-este 21 közé esik a munkaidő, szóval előrébb nem lennék. Irodai munka max talán az önkormányzatnál tudom elképzelni. Nincsenek gyárak se semmi hasonló. Önkormányzat jöhet esetleg szóba, de ott meg bértábla van, gondolom a mostani fizetésem felét kb ha kapnám. Tudom, valamit valamiért.
Én is önkormányzatnal dolgoztam amíg a lányunk kicsi volt. Ott tudtam megoldani hogy hozzuk vigyük.
Mikor önjáró lett, (negyedikes korában) akkor visszamentem a multihoz pénzügyre.
Igaz nem irodában dolgozik a férjem, hanem reggel korán megy, este későn jön, csak én tudom hordani a gyerekeket.
Mi ezert vettünk egy második autót.
Illetve nem a helyi oviba/bölcsödébe irattam őket, hanem az iroda mellettibe. Így en 16:00kor kilépek az irodából, 16:10kor belépek az ovodába, 16:25kor a bölcsödébe, 17:00kor itthon vagyunk.
Nálunk az ovi nyitvatartása jó volt. Suli után és előtt viszont a tanítónénimnél voltunk. A szüleim neki fizettek, mint "bébiszitter". Gimis, egyetemista diákot érdemes keresni, aki hazaviszi és vele van, míg hazaérsz, 1500-2000 forint az óradíjuk.
Vagy szimpatikus másik anyuka stb.
Ezen a gyerekvallalas elott nem gondolkoztatok ?
Egyebkent egy ovodas nyugodtan buszozhat, nem cukorbol van, vagy vegyetek meg egy autot. Vagy valtsatok munkahelyet vagy lakast.
Ezt nektek kell megoldani.
Ha eddig egy gyerek se vette igénybe az ügyeletet, szeptembertől ez meg fog változni, mert a tiétek bent marad.
Esetleg a főnököddel megbeszéled, hogy fél órával korábban mész, hogy hamarabb eljöhess. Az óvodákban reggeli ügyelet is szokott lenni, tehát a korai kezdés megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!