Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi van ha nem akarom, hogy a...

Mi van ha nem akarom, hogy a gyerekemnek sütit adjanak oviban?

Figyelt kérdés
Még nem jár közösségbe a gyerekem, de látom hallom hogy születésnapokat ünnepelnek gyakran vagy akár névnapot is. Akkor elég gyakran torta van mondjuk. Mi van, ha én nem akarom hogy az én gyerekemnek adjanak? Kérhetem ezt külön??
2022. febr. 4. 20:51
 71/103 anonim ***** válasza:
75%
Attól a havi 2 pici tortaszelettől nem fog elhízni, ellenben a diétás vackaidtól, amivel eteted. Cukorbeteg vagyok, próbáltam cukornélküli termékeket enni, a cukromat felvitte és bizony híztam is tőle, a dokim már rámszólt, hogy inkább bűnőzzek néha, de ne egyem ezeket.
2022. febr. 5. 06:00
 72/103 anonim ***** válasza:
76%
Szerencsétlen gyerek. Élmény lesz neki ilyen idióta anyával felnőni
2022. febr. 5. 07:03
 73/103 anonim ***** válasza:
28%

"Miért, talán olyan sok gyerek lesz a csoportban, hogy hetente lenne egy szülinap?"

25 gyerek, 25 szülinap, 25 névnap. Van, hogy egy héten 3 tortázás is befigyel. Jellemzően ősszel, mert akkor viszi az összes nyári.

2022. febr. 5. 07:13
 74/103 anonim ***** válasza:
87%

Azt ugye tudod ha kisgyerekként édesítőszeres cuccokat tömsz belé kikövezed neki a cukorbetegséghez vezető utat?

Olvasgass utána.

Én is egészségesen eszem, a gyerek is, de kapaszkodj meg, hetente egyszer pénteken, ovi után beülünk a Daubnerba és megeszünk egy sütit, beszélgetünk. Ez a mi anya-fia randink.

Most 5 éves, sportol, kicsit sincsen elhízva(118cm 16kg). Oviban is kb heti/kétheti 1 szülinap van, olyankor ehet tortát, sőt, ihat üdítőt is.

Inkább ez, mint édesítőszerrel tömjem a fejlődő szervezetet, nagyobb kárt okozva ezzel.

2022. febr. 5. 07:34
 75/103 anonim ***** válasza:
65%
Nem cigiztetek soha, soha nem ittatok kávét, nem esztek édességet. Gondolom nem is szexeltek :-)
2022. febr. 5. 07:58
 76/103 anonim ***** válasza:
21%
Nem lepődök meg a válaszokon, hisz Magyarország vezet az elhízottak terén. Mellette a várható élettartam alacsony, nem a semmiért.
2022. febr. 5. 08:04
 77/103 anonim ***** válasza:
92%
Én is főleg házi készítésű és egészségesebb nasikat,ételeket szeretnék a gyerekemnek adni. Sajnos én tudom,hogy a családom ezt pl pont lefogja tojni mama stb... meg ugye majd az ovi, iskola... Nem fog annyit kapni ami ártana neki vagy sok. Te meg csináld nyugodtan a belátásod szerint. Csak ne "tiltsd el. Úgy is te leszel neki a jó példa, ne is erőltesd.
2022. febr. 5. 08:21
 78/103 anonim ***** válasza:
20%
80# Ne foglalkozz vele. Nem éri meg:)
2022. febr. 5. 08:37
 79/103 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező azzal tisztában vagy, hogy sokszor kapnak a gyerekek az oviban péksütit reggelire, grízpapit (amibe szintén tesznek cukrot), zabpelyhet, édes müzlit, hétfőn mindig tészta van legtöbbször édes tészta..

Uzsonnára is kapnak joghurtot,lekváros kenyeret, müzli szeletet..

Sajnálom a gyerekedet. Nem, nem azért mert egészségesen akarod etetni. Hanem mert a saját kövérségedet a gyerekeden akarod leverni, és ahelyett, hogy az arany középútat megtalálnád, inkább megvonsz mindent, kirekeszted a gyereket.

Tudod, ha fruktóz problémája lenne, megérteném..

2022. febr. 5. 09:17
 80/103 anonim ***** válasza:
92%

69#

Remélem tisztában vagy, hogy kisgyereknek nem ajánlott se az eritrin se a xilit.

Én spec kifosom a lelkem 1 kiskanáltól ezekből.

2022. febr. 5. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!