Mi van ha nem akarom, hogy a gyerekemnek sütit adjanak oviban?
De fogd már fel, hogy ez nem egészséges. A szervezetnek szüksége van cukorra, még egy gyerekének is. A magadfajtát lehet megvezetni a sok bio, meg mindenmentes szarral. Érdekes, anyám sem tömött édességgel, de azért ettünk, mértékkel, mert a gyerek, az gyerek, de a mai mindenmentes cuccokon felnövő gyerekek 90%-a valamilyen allergiás...
Nézz már magadba. Egy túrórudit sajnálsz a gyerekedtől.
95, szinte mindenben van cukor, te majom. ;) Nem kell ahhoz hozzáadott cukorral tömni a gyereket, hogy megfelelő szénhidráthoz jusson.
(Terhesség alatt gdm-es voltam. Megdöbbentő, hogy tényleg szinte mindenben van. Rettenet nehéz elkerülni és még úgy is bőven van ch.)
95. Ez ilyen formán azért nem igaz. Akkor mindenki agyhalott lenne, aki nem eszik cukrot?
A glukózt a szénhidrátok lebontása során is ki tudja nyerni a szervezet, a vérből pedig ezt felveszik az idegsejtek.
A különbség az, hogy sokkal több energiabevitel és vercukorszint ingadozast jelent, ha glukózt viszünk be, ami nem igazán egészséges.
Amikor az evolúció örömérzést társított a cukorhoz, akkor az embereket alultáplaltság fenyegette, és nem volt teli a hűtő milkàval.
Valójában cukorbevitelre egyáltalán nincs szüksége, legalábbis felnőtt embernek. De a gyerekek is bőven tudnak hozzáadott cukrot tartalmazó dolgok nelkül elni. Tény, ők nőnek, sokat mozognak, az anyagcserejük pedig még egészséges, így jobban bírják, és szerintem is belefér náluk valamennyi édesség.
Nálunk ugyan nincs tiltva a cukor. Ehhez nem is szólnék hozzá, mert a kérdező nekem is a ló túloldala.
De a smoothie mitől lenne tömény cukoroldat? Az gyakorlatilag egy gyümölcsturmix. Ha akar tesz bele cukrot, ha nem akar, nem tesz. En pl banánnal édesítem vagy pici mézzel. Se van olyan gyümölcs amit semmivel.
#98 így van, a smoothie-t lehet teljesen cukormentesre csinálni. Ha édesíteni akarom, én is banánt teszek bele. A tartalmát tekintve így pont olyan, mintha gyümölcsöt ennél.
Nálunk sem volt tiltva az édesség. Kaptunk csokit, sütit, persze mértékkel. Ovis, baráti szülinapokból sosem maradtunk ki. Persze kamaszkorunkban előfordult, hogy csokit vettünk a zsebpénzünkből, de sosem voltunk elhízva, megtanultunk mértéket tartani.
Azért cukoroldat a smoothie, mert a gyümölcsökben található fruktóz kb semmiben nem különbözik a kristáycukortól. Ez utóbbi a szacharóz, a fruktóz pedig a szacharóz egyik komponense.
Tehát ugyanaz a kettő, mégis ajánlják a bőséges gyümölcsfogyasztást, mert magas a vitamin tartalmuk. De cukor van bennük, ami semmiben nem különbözik a házi cukortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!