Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az ilyen szülőkről mi a...

Az ilyen szülőkről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Az oviban az egyik kisfiú covidos lett. Erről az óvónőtől személyes tájékoztatást kaptunk, illetve az óvodavezető kiírta a csoport fb csoportjába is. Kérték, hogy a gyerekeket, akik egyébként karanténban kell, hogy legyenek, ne vigyék oviba. Ez nem hivatalos, a népegészségügy levelétől lesz hivatalos, addig nem zárhatják ki a gyerekeket az oviból. Így több szülő is viszi a gyermekét továbbra is.

Szándékosan nem írom meg, hogy én vittem vagy sem.

2022. jan. 13. 12:13
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

19-es, szerintem a ti háziorvosotok jogtalanul tagadja meg a táppénzt ilyen esetben. Érdemes lenne valahol hivatalosan utánaérdeklődnötök és írásbeli állásfoglalást kérni, hogy legközelebb tudjátok mutatni ezt az orvosnak, ha kekeckedik. Meg neked se mindegy, hogy 10 napra semmi fizetést nem kapsz, vagy a fizetésed 60%-át megkapod.

Én is voltam koronás, feleségem és gyerekeim mint kontaktok kerültek karanténba. Simán kapott a feleségem táppénzt, a gyerekek igazolást. Nem is értem, hogyan lehetne másképp. Ott a határozat, hogy nem mozdulhatsz ki otthonról. Ha a munkavégzésed így nem megoldható, akkor keresőképtelen vagy - és a táppénz szó szerint ezt jelenti.

2022. jan. 14. 07:47
 22/33 A kérdező kommentje:
20-as, tudom hogy mindenkinek más az optimális, de azért a legtöbb ember olyan, hogy adott dolgokról szokott véleménye lenni. Ha neked nincs, azzal sincs gond. A kérdés azoknak szólt, akiknek van.
2022. jan. 14. 08:25
 23/33 anonim ***** válasza:
77%

de nekünk nincs hatátozat. hiszen a gyerek csak kontakt.

utólag pedig (azt hiszem 3 napra adhat igazolást a doki) 1 hete vagyunk itthon, se telefon se határozat semmi....

Egyébként nyilván ha akarná behazudná hogy náthas a gyerek.

Viszont az szerintem is hülyeség h csupán azért táppénzre vegyenek mert a gyerek kontakt.

Ezt a rést kéne valahogy megoldaniuk odafent.

Viszont az pedig tény hogy a gyereknél van kontakt, de a munkahelyünkön már nincs ilyen. pedig a közvetlen munkatársam is covidos volt. Mindenki letojta....

Most a férjem jár, pedig ha covidos lenne a gyerekünk, sanszos h ő is.

2022. jan. 14. 11:06
 24/33 anonim ***** válasza:
68%
Én az előzőhöz halkan hozzátenném, hogy oltott kontaktszemély NINCS karanténban, elvileg mehet, ahova akar,és terjesztheti a vírust szabadon. Így pedig pláne nincs az a munkahely, amelyik elfogadja, hogy akkor te otthon maradsz, mert a gyereked kontakt. Akkor se maradhatsz, ha te magad vagy kontakt oltottként, nemhogy a gyereked.
2022. jan. 14. 11:41
 25/33 anonim ***** válasza:
82%

Pontosan erről van szó.

Más nincs csak uszítás az oltott és oltatlanok között,(minkettő ugyan úgy terjesztheti) de érdemleges intézkedés nincs ezügyben. Ahogy akkor sem volt mikor hónapokig zárva voltak az intézmények.

Mivel itthon kellett lennem a gyerkőccel így maradt a fizetetlen.... (nem mondom h éhen haltunk, de nem kedvtelésből járok melózni)

Nem beszélve a gyomoridegről hogy mikor tesznek lapátra (mert teljesen érthetően, miért is alkalmaznának engem, mikor ez bármikor előfordulhat, és elő is fordul)

2022. jan. 14. 11:53
 26/33 anonim ***** válasza:
56%

23: "de nekünk nincs hatátozat. hiszen a gyerek csak kontakt."

Bocs, mi nem ugyanabban az országban élünk? Vagy Magyarország különböző részein mások a szabályok?

Óvodás kislányom dadusa koronavírusos lett, tehát az egész csoport karanténba lett rakva. Másnap érkezett a határozat a kislányomról. Mint kontaktszemélyt karanténra kötelezték, annak nulladik napja az volt, amikor utoljára dolgozott a dadus néni (tehát utoljára találkoztak vele), innen 10 nap volt a karantén.

A gyereknek az óvodában ez a határozat volt az igazolás a hiányzásra (vitte is első nap), engem pedig azon az alapon vettek táppénzre, mert a gyerekemre vigyáznom kellett. Szépen megkaptam a táppénzes papírt, munkáltató tudomásul is vette.

Egyébként a gyerek semmiféle tünetet nem produkált.

A 17. válaszomban is erről írtam. Szépen le is pontozták, pedig semmi egyebet nem írtam, mint a puszta tényeket.

Felőlem bárki bármit gondolhat, ettől még velünk ez így történt.

2022. jan. 14. 21:48
 27/33 anonim ***** válasza:
lehet, h nem ugyan abban, mert mi még most sem kaptunk sehonnan, se egy hatátozatot, se egy megkeresét
2022. jan. 15. 05:44
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

"...engem pedig azon az alapon vettek táppénzre, mert a gyerekemre vigyáznom kellett."

Ez úgy konkrétan tappenzcsalas kategória, hiszen tappenz vagy azért jár, mert te magad betegség miatt munkakeptelen vagy, vagy azért, mert a 12 év alatti beteg gyermekedet apolod.

A karantén időszakra valami más ellátást kellene bevezetni

2022. jan. 15. 06:55
 29/33 anonim ***** válasza:
"Régebben" valoban gyorsabb volt az eljárás, mire a kontakt a hivatalos értesítést megkapja már több mint a fele a 10 napnak le is telik. Ez nekünk is saját tapasztalat. Az iskolaba pedig nem kontakt automatikusan az egész osztály sem.
2022. jan. 15. 08:08
 30/33 anonim ***** válasza:
Elvileg nem vehet táppénzre a munkáltató azért, mert a gyerek kontakt. Ha beteg, az más, de ha kontakt, akkor nem. A jódej doki bizonyára kiír valami ürüggyel, de ez se megoldás mindig, mert a munkáltatónak előbb-utóbb a hócipője tele lesz sajnos a havonta otthonmaradó szülőkből, és ezt is meg lehet érteni, mert neki szüksége van munkaerőre. Szóval az állás féltése sajnos nagyonis valós helyzet, mert mindenki pénzből él.
2022. jan. 15. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!