Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az ilyen szülőkről mi a...

Az ilyen szülőkről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Az oviban az egyik kisfiú covidos lett. Erről az óvónőtől személyes tájékoztatást kaptunk, illetve az óvodavezető kiírta a csoport fb csoportjába is. Kérték, hogy a gyerekeket, akik egyébként karanténban kell, hogy legyenek, ne vigyék oviba. Ez nem hivatalos, a népegészségügy levelétől lesz hivatalos, addig nem zárhatják ki a gyerekeket az oviból. Így több szülő is viszi a gyermekét továbbra is.

Szándékosan nem írom meg, hogy én vittem vagy sem.

2022. jan. 13. 12:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
38%
5! Oltott is lehet covidos. Tünetmentesen is, de terjeszti! Ha van fertőzött a csoportban, akkor senki se menjen, oltott se!!
2022. jan. 13. 12:39
 12/33 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk most már több gyerek is covidos és ma zárták be a csoportot. A következő volt a menete: egy kislányt tesztelt a gyerekdoki pénteken, pozitív, előtte végig volt oviban, úgyhogy vélhetően mindenki elkapta. Kiderült hétfőn, hogy van egy covidos és én nem vittem haza, mert már a múlt héten elkaphatta, amíg bent volt a másik kislány, mi mindent betartunk, nem felelőtlenség, hanem ha belegondolsz józan paraszti ész, hogy bejárnak, utána úgyis van 10 nap karantén.
2022. jan. 13. 13:16
 13/33 anonim ***** válasza:
55%

1.) Már úgyis nagy valószínűséggel elkapta a nagyja.

2.) Előbb-utóbb mindenki elkapja a covidot, végigsöpör az emberiségen. Ha elkapja, legalább valódi védettsége lesz. Én 9 hónapja voltam covidos, de még mindig rengeteg ellenanyagom van. Tesóm ugyanez másfél éve.

3.) leszarom mások magánéletét

2022. jan. 13. 13:23
 14/33 anonim ***** válasza:
60%
Nem foglalkoznék ezzel. Vinném.
2022. jan. 13. 13:32
 15/33 anonim ***** válasza:
83%
Miután hivatalosan nincsenek még karanténban, az óvoda pedig 3 éves kor felett kötelező és q munkáltató se ad szabadságot, se a háziorvos tappenzt bemondasra, így nyilván viszik a gyerekeket
2022. jan. 13. 13:50
 16/33 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy a szülők nagy része állandóan két tűz között van. Lehet, hogy nem vinné ő, de a munkahely meg nem jótékonysági intézmény, a munkáltató nem Teréz anya, ennyi szabadsága meg senkinek nincs, ahányszor karanténba küldik a gyerekeket. Nem mindenhol van home office lehetőség sem. Mégis hogy lehet ezt kivitelezni ilyen gyakorisággal, ahányszor van egy covidos az óvodában? A főnök nem örül, ha állandóan kiesnek a kisgyerekesek (érthető), a szülők féltik a munkájukat (szintén érthető). Nincs jó megoldás sajnos.

Mondom ezt úgy, hogy én amúgy vállalkozó vagyok home office-ban, és mindig itthon tartom ilyenkor a gyerekeimet, mert meg tudom oldani, még ha nehezebb is így elvégezni a melót. De felfogom, hogy nem mindenki tudja megoldani.

2022. jan. 13. 15:20
 17/33 anonim ***** válasza:
23%

15-ös, mi ebben az esetben direkt megkérdeztük az óvodát és mondták, hogy ez természetesen igazolt nap.

Egyébként mikor megjött a határozat, a karantén attól a naptól fogva volt érvényes, amikortól (még papír nélkül) otthon volt a gyerek. Ez nem is lehetett másképp, ui. a fertőzött személlyel való utolsó kontaktus-nap a karantén nulladik napja! Ez a szabály! Nem hasraütés alapján találják ki a népegészségügynél sem, hogy mikortól legyen a karantén.

Fentiekből következik, hogy a gyerekorvos is minden gond nélkül ki tudta állítani a táppénzes papírt a szülőnek (nekem) az otthonlét első napjától.

2022. jan. 13. 15:25
 18/33 anonim ***** válasza:
68%
Megértem ezt is, azt is. Mindenkinek igaza van, mindekinek mások a szempontjai, az elvei, a meglátása.
2022. jan. 13. 16:09
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

hát nálunk az orvos nem ír kell táppénzre azért mert most (megint) kontaktok voltunk és karantén van. Mivel nem vagyunk betegek, így nem lehetek táppénzen.

Jelenleg fizetetlen szabin vagyok..... kérdés h ezt a munkáltatóm meddig tűri?!

Egyébként mi nem mehetünk sehova, de a férjem ugye ugyan úgy jár dolgozni, boltba stb....

2022. jan. 13. 21:59
 20/33 anonim ***** válasza:
81%
Az iylen szülőkről? Mint a kérdező? Mert őszintén engem a covidnál is jobban idegesítenek azok a szülők, akik mindennél okosabbnak hiszik magukat, és van 1 véleményük, aminek illenie kellene mindenki élethelyzetére. Elárulom: nincs ilyen. Mindenkinek más az optimális megoldás egyes helyzetekben, ezért nme mindenki viselkedik úgy, ahogy te azt elképzeled a fejedben.
2022. jan. 13. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!