Az ilyen szülőkről mi a véleményetek?
Az oviban az egyik kisfiú covidos lett. Erről az óvónőtől személyes tájékoztatást kaptunk, illetve az óvodavezető kiírta a csoport fb csoportjába is. Kérték, hogy a gyerekeket, akik egyébként karanténban kell, hogy legyenek, ne vigyék oviba. Ez nem hivatalos, a népegészségügy levelétől lesz hivatalos, addig nem zárhatják ki a gyerekeket az oviból. Így több szülő is viszi a gyermekét továbbra is.
Szándékosan nem írom meg, hogy én vittem vagy sem.
1.) Már úgyis nagy valószínűséggel elkapta a nagyja.
2.) Előbb-utóbb mindenki elkapja a covidot, végigsöpör az emberiségen. Ha elkapja, legalább valódi védettsége lesz. Én 9 hónapja voltam covidos, de még mindig rengeteg ellenanyagom van. Tesóm ugyanez másfél éve.
3.) leszarom mások magánéletét
Az a baj, hogy a szülők nagy része állandóan két tűz között van. Lehet, hogy nem vinné ő, de a munkahely meg nem jótékonysági intézmény, a munkáltató nem Teréz anya, ennyi szabadsága meg senkinek nincs, ahányszor karanténba küldik a gyerekeket. Nem mindenhol van home office lehetőség sem. Mégis hogy lehet ezt kivitelezni ilyen gyakorisággal, ahányszor van egy covidos az óvodában? A főnök nem örül, ha állandóan kiesnek a kisgyerekesek (érthető), a szülők féltik a munkájukat (szintén érthető). Nincs jó megoldás sajnos.
Mondom ezt úgy, hogy én amúgy vállalkozó vagyok home office-ban, és mindig itthon tartom ilyenkor a gyerekeimet, mert meg tudom oldani, még ha nehezebb is így elvégezni a melót. De felfogom, hogy nem mindenki tudja megoldani.
15-ös, mi ebben az esetben direkt megkérdeztük az óvodát és mondták, hogy ez természetesen igazolt nap.
Egyébként mikor megjött a határozat, a karantén attól a naptól fogva volt érvényes, amikortól (még papír nélkül) otthon volt a gyerek. Ez nem is lehetett másképp, ui. a fertőzött személlyel való utolsó kontaktus-nap a karantén nulladik napja! Ez a szabály! Nem hasraütés alapján találják ki a népegészségügynél sem, hogy mikortól legyen a karantén.
Fentiekből következik, hogy a gyerekorvos is minden gond nélkül ki tudta állítani a táppénzes papírt a szülőnek (nekem) az otthonlét első napjától.
hát nálunk az orvos nem ír kell táppénzre azért mert most (megint) kontaktok voltunk és karantén van. Mivel nem vagyunk betegek, így nem lehetek táppénzen.
Jelenleg fizetetlen szabin vagyok..... kérdés h ezt a munkáltatóm meddig tűri?!
Egyébként mi nem mehetünk sehova, de a férjem ugye ugyan úgy jár dolgozni, boltba stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!