Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan néz ki egy 3-4 éves...

Hogyan néz ki egy 3-4 éves el- és hazavitele az óvodából a szülők szempontjából?

Figyelt kérdés

Ilyenre gondolok, hogy Pl: Apa beviszi 8:00-ra, majd Anya, aki 6 órában dolgozik érte megy 3-ra?

Egyáltalán érdemes az egyik szülőnek 6 óráznia, ha van rá lehetőség, hogy ne késő délutánig legyen az óviban a gyermek?

Kinél hogy néz ki a napi rutin?

2022. jan. 5. 00:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Mivel egyedül vagyok, én viszem fél8-ra és én megyek érte 5-re.
2022. jan. 5. 08:34
 12/23 anonim ***** válasza:
Nálunk a párom vitte fél 7 körül, volt, hogy első volt esetleg még 1 gyerek volt ott, délután én mentem érte, akkoriban 3-ig dolgoztam negyed 4-re ott voltam, akkor még általában uzsonnáztak és nem is tetszett neki, hogy nem maradhat játszani.
2022. jan. 5. 09:34
 13/23 anonim ***** válasza:

Elárulnátok, hogy a 9es válaszom miért 0%?

Nálunk 8ra kell érkezni pontosan az oviba. Délután meg be vannak osztva a gyerekek kis csoportokba, úgy hozzák le őket,fel kellett iratkozni.

Amelyikünk a városban van, az rendezi a gyereket. (másik városban dolgozunk).

2022. jan. 5. 09:39
 14/23 anonim ***** válasza:
Ja, és 12 órában dolgozunk mind a ketten, ezt hozzáteszem. (9es voltam).
2022. jan. 5. 09:40
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a meglátásom, hogy teljesen máshogy megy most minden, mint amikor én és a korosztályom voltunk ovisok. 30-as, 40-es korosztály. Akkor mindenki bent volt 7-8 között, elment 4-5 között. Persze akkor is volt, akit előbb, később hoztak, vittek, de ma iszonyú nagy a szórás.

Nálunk az oviban az ovónőknek kellett kérni, hogy legkésőbb fél9 re azért legyenek szívesek beérni a gyereket. Uzsi után tehát 3.15. kor már vittek el párát, és 4ig kb. a 80-90%-át. Fél 5-5 ig minden csoprtból csak páran maradtak. Az iskolában ott a kezdés ugye adott, de aki 4 kor nem tudja elvinni a gyereket, annak külön munkáltatói igazolást kell bevenni a suliba.

2022. jan. 5. 12:21
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre is válaszolva, igen sokan vannak részmunkában, home officeban, saját vállalkozásban, rugalmas beosztásban. Az én környezetemben (Bp. ovis, kisiskolás korosztály) nagyon ritka az, ahol mindekét szülő klasszik 8-5 ig dolgozik.
2022. jan. 5. 12:24
 17/23 anonim ***** válasza:

Mindkettőnknek 7-től van munkaideje, a férjem 6-kor indul otthonról. Én 7:30-ra viszem a gyereket, a férjem 16:15 körül hozza el. Mivel én minden reggel kések így majd egy órát, minden délután ott maradok kb. ennyivel tovább, ha indokolt. Nagyjából ez a bevett rutinunk, sajnos ennél jobban alkalmazkodni nem tudunk, de így is 5-6 gyerek ott van már reggel mire mi megyünk és az óvónénik szokták szülőin kérni, hogy azért fél 6-ig vigyenek már el minden gyerkőcöt!

Budapest agglomerációja, a legtöbb szülő bejár Budapestre, úgy jönnek-mennek ahogy sikerül.

2022. jan. 5. 13:18
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek adtam pluszt. Tehát jó időzítéssel az egyik szülő viszi, másik hozza akár kihozható 8 órás munka mellett is kényelmesen egy kis munkáltatói rugalmassággal. Ahogy látom a válaszokat kb. 16 óráig vannak átlagosan bent a kicsik. Valamiért azt gondoltam, hogy ez túl késő már, de így már jobban rálátok.

Aki írta, hogy 12 órázik mindkét szülő az ledöbbentett.

2022. jan. 5. 22:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Kérdező! Én írtam a 12 órát. Tudod, a lányunk autista. Hiába van tanári végzettségem, nem tudok mellette készülni... Ezért én is abban a gyárban dolgozok, mint a férjem.

Csak olyan munkahelyen tudok dolgozni, amivel otthon nincs teendő.

2022. jan. 5. 22:54
 20/23 anonim ***** válasza:

Én is szívesen dolgoznék 8-16-ig,ha találnék... De a lányunk napirendje mellett jelenleg ez a legjobb. Ő is elfogadta szerencsére. A pénz jó, megéri.

Amúgy anyukám óvónő. Náluk az óvodában 17 óráig kellett mindig ott lennie az óvónőnek. Addig voltak a gyerekek is.

2022. jan. 5. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!