Az allami ovik hagyomanyosak vagy vegyes csoportuak?
Abszolút esetleges.
Két gyerekem ugyanabba az állami oviba járt ill. jár. Az elsőnél hagyományos kis-közép-nagycsoportok voltak. A másodiknál túl kevés volt a gyerek valamelyik korcsoportban, így az óvodát kezdő kislányom együtt volt olyanokkal is, akik következő szeptemberben már iskolát kezdtek. Most, középsőben talán már "kitisztult" a csoport.
Valóban nagyban függ a "gyerekösszetételtől". Ahol eleve vegyes csoportokra terveznek, ott mindegy. Ahol tiszta csoportra vannak berendezkedve, sajnos ott sem mindig jön össze.
Én óvónőként és szülőként is jobbnak találom a tiszta csoportot. Gyereknek, pedagógusnak egyaránt jobb.
Az állami ovinkban vegyes csoportok vannak.
Én ezt is részesítette előnyben, és nem csalódtam.
Ha te jobban szeretnéd h csak a saját korosztályával legyen, akkor ezt nálatok, helyben érdemes megkérdezni, mert ezt települése válogatja.
Jah és egy roma kisfiú van a lányom csoportjában. Semmi gond nincs se vele se a szüleivel. Rendes dolgozó emberek, akik nevelik is a gyerkőcök nem csak nő mint a gomba. Kellemes csalódás ☺️ Van ám ilyen is😉
Koszonom a valaszokat!
5: vegyes csoport alatt a kulonbozo korosztalyokat ertem, nem a szarmazast.
3: orulok hogy hasonloan velekedunk leven szakember vagy. Tudnal 1-2 ervet
Mondani a tiszta csoport mellett? Csak hogy ugyanazokra gondolunk-e kb. Neked sok tapasztalatod lehet.
Egyebkent azt hittem az ovonoknek konnyebb a vegyes mert elvileg a nagyok sokat segitenek. Koszonom ha valaszolsz.
Fogalmam nincs miért törölték az írásom!? Pedig csak az igazat írtam!
Emberek!! - ébresztő! Mi lesz a gyerekeinkkel 10-15-20 év múlva? Hát ciganyország leszünk! Az ovikban is látszik az arány. Jobb, ha mindenki menekül innen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!