Hogy vegyük rá Hogy pisljen az oviba?
3 éves volt szeptemberben kezdte az ovit. Es mondják hogy nem pisil egyáltalán az oviban hiába viszik. Itthon is van hogy én elviszem bizonyos időközönként mert sokáig elhúzza vissza tartja amíg tudja.
Félek hogy ebből valami baja lesz. Probáltam vele errők beszélni de azt mondja ő nem pisil csak kezet mos. 2 szer fordult elő eddig hogy bepisilt gondolom nem tudta tovább tartani. 8 -tól 3 ig van kb oviban itthon haza érünk és elmegyek vele pisilni itthon így pisil.
Az óvónők, ha nem most kezdtek, biztosan láttak már hasonló esetet, hiszen sok száz gyerek felnő a kezük alatt.
Engem meglep, hogy ezt neked kellene megoldanod, ők a szakemberek, akik évek óta 3-6 éves gyerekek nevelői, mit mondanak, mit kell ilyenkor csinálni?
A mi kislányunk sem akart pisilni, be is pisilt párszor bent, nehezményezte, hogy sorba kell állni és emiatt nem mert elmenni wc-re. Mi sokat beszélgettünk vele itthon erről, reggel elmentem vele az ovi wc-be pisilni hogy lássa hogy ez nem félelmetes dolog, segítettem neki. Illetve itthon is mindig pisil indulás előtt.
Van Vadadi Adriennek egy meséje erről (ovis problémákat feldolgozó meséi vannak, nagyon hasznosak tudnak lenni), az a címe, hogy “Kész vagyok!”, a Dorci a legkisebb óvodás és a Pagony 3 éves lettem! könyveiben van benne. Az óvodai wczésről szól, igaz főleg a kakilásról, de én pisire átköltve az ő nevével olvastam neki mindig és az hagyján, hogy azóta sosem pisilt be és szépen használja bent a wc-t, de az egyik kedvenc meséje is lett és szokta kérni a “pisimesét”. :)
Lefotóztam neked és belinkelem, hátha nektek is segíteni fog. :)
Nehéz ügy. Nekem a fiam volt ilyen egy időben.
Nem pisilt be egyszer sem napközben, de otthon volt már, hogy fájt neki, mivel olyan sokáig visszatartotta...
Őt az zavarta, hogy egyszerre mentek ki wc-zni, kezet mosni és minden nyitott volt, ott volt a többi kisgyerek, stb.. Itthon is szinte a kezdetektől egyedül intézte a dolgát, ha segítség kellett akkor szólt, de ha pl. vendégek voltak nálunk akkor is feszengett és kérte, hogy menjen valaki az ajtóhoz.
Óvónőket kérdezni, hogy hogy járnak mosdóba, valószínű meg lesz az ok, amiért nem megy.
Többen vannak egyszerre vagy épp egyedül kell lennie, egyszerűen csak nem mer szólni amikor épp kell, amikor viszik tényleg nem kell..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!