Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek a nagy óvodás, de van...

Akinek a nagy óvodás, de van mellette kicsi tesó, hogyan oldja meg az ebéd utáni érte menetelt?

Figyelt kérdés
Mist lett óvodás a nagyobbik gyerekem, az óvónők azt javasolták, hogy vigyük haza a nagyot ebéd után. Fél 1-3/4 1kor végeznek az ebéddel, viszont nekem a kicsi akkor már aludna itthon. Ti ezt hogy oldjatok meg? Igazából én szeretném, ha itthon lenne a nagy délután, csak így borul a kicsi napirendje is, és az alvás nekem szent volt mindig is.
2021. szept. 17. 20:07
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hozom haza ebéd után. Másik településen lakunk, tehát kocsival kell menni mindenképp. 1-re kellene menni, a kisebb 12-14-ig alszik kb (plusz-mínusz fél óra). Egyszerűen nem tudnám megoldani, hogy ne kelljen felkelteni. Plusz a nagy is aludna itthon is, szerintem teljesen mindegy, hogy itthon alszik vagy az oviban. Most attól miért lenne jobb, hogy hazahozom, és itthon fektetem le?
2021. szept. 18. 13:18
 22/39 anonim ***** válasza:
18%

18 vagyok

Minket nem érint, én igy is úgyis hazahoznám ebéd utan a nagyot... csak leírtam, mi hogy csináljuk, illetve nálunk mi a házirend az oviban.

Nem cseszem el egyik gyerek alvását sem ezzel, mert mint írtam, a nagy nem alszik vagy 1 éve délbe, a kicsi meg pont úgy alszik, hogy séta van akkor....

Csak a tapasztalatot írtam le ismétlem, ezért felesleges nekem okoskodni...

2021. szept. 18. 14:17
 23/39 anonim ***** válasza:
83%
Mi is csak leírtuk, hogy nincs olyan házirend, amiben elő lehetne írni, hogy haza kell vinni ebéd után azokat a gyerekeket, akiknek otthon van az anyjuk. A szülőnek nem kötelessége alvás előtt elhozni a gyereket, az óvodának viszont kötelező ezt tiszteletben tartania, ennyi.
2021. szept. 18. 14:21
 24/39 anonim ***** válasza:

Én egyre érek velük haza, gyorsan leteszem őket és alszanak 4-ig, most 2 és 4 évesek. Amikor átálltunk az 1 alvásra a kicsivel 15 hó környékén akkor volt nagyon gáz, mert délben már majd leragadt a szeme, és mire 1-re ágyba került teljesen kész volt. Olyan 2-3 durva hónapunk volt emiatt, aztán kibírta nyűglődés nélkül simán 1-ig - de ehhez hozzátartozik,hogy fél8-8 között kel csak fel, és mivel 4 körül kel csak fel, olyan 9 körül alszik el este.

Mindenkinek más kicsit a helyzet, csináld úgy, ahogy neked jó. Én is láttam, hogy sokan a kicsi babakocsiban altatásával oldják meg a helyzetet, nekem mindkét gyerekem felébredt abban a másodpercben, ahogy megállt a babakocsi, és a 2.5 órás alvását nem szívesen cserélném egy 30 perces sétára :)

2021. szept. 19. 22:32
 25/39 anonim ***** válasza:

Nekem a nagy eleve nem aludt már napközben, így semmiképp nem volt opció, hogy az oviban maradjon.

Alapvetés volt nálunk, hogy nem mi meg a nagy fogjuk a napirendünket teljesen átszervezni a kicsi miatt, hanem ő csatlakozik be a napirendünkbe. Általában délben indultam a nagyért, a kicsi pedig jól aludt babakocsiban. Ha mégsem aludt el, akkor mire hazaértünk, volt annyira fáradt, hogy elaludjon. (Nem halt bele fél óra-óra csúszásba)

Most megint kisbabánk lesz. A terv ugyanez, csak mostanra egy ovisunk és egy iskolásunk van. Lehet hogy az ovis akkor már bent fog aludni (ő jó alvó, de a szobatisztasággal vannak gondok). Ellenben akkor sem leszek sokkal előrébb. A nagyot nem hozhatom el fél 5 előtt, a kicsit viszont semmiképp nem hagynám addig az oviban. Maximum 3-negyed 4. Akkor viszont mire az oviból hazaérünk kb fordulhatunk is vissza. De nyilván ezt mi vállaltuk, valahogy meg fogjuk oldani.

2021. szept. 23. 07:09
 26/39 anonim ***** válasza:
Miert ne hozhatnad el fel ot elott. Ilyen nincs,beszelj az igazgatoval,marhasag lenne ketszer fordulni.
2021. szept. 23. 11:19
 27/39 anonim ***** válasza:
0%
3-4 között náluk tanulószoba van. Ott írják a házit is. Előbb csak akkor lehet elhozni, ha igazolt programja van (sport, fejlesztés, orvos stb)
2021. szept. 23. 11:55
 28/39 anonim ***** válasza:
63%
Akkor negykor szedd fel mindkettot..semmi baja nem lesz az oviban. Van aki bolcsiben is fel otig van.🤷
2021. szept. 23. 18:53
 29/39 anonim ***** válasza:
#5 Nekem alap, hogy magamat se szeretem feleslegesen szívatni. Az oviba úgy időzítettünk, hogy 4 előtt 5 perccel el tudjunk indulni onnan a talpig sapkában lévő gyerekkel, és akkor pont 4-re átértünk az iskola elé. Mi a bánatnak mentem volna 2 kört, ráadásul 2 gyerekkel? Tök jól elkirakózott az ovis uzsonna után.
2021. szept. 24. 07:56
 30/39 anonim ***** válasza:
nem #5, hanem #25 volt bocs
2021. szept. 24. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!