Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek a nagy óvodás, de van...

Akinek a nagy óvodás, de van mellette kicsi tesó, hogyan oldja meg az ebéd utáni érte menetelt?

Figyelt kérdés
Mist lett óvodás a nagyobbik gyerekem, az óvónők azt javasolták, hogy vigyük haza a nagyot ebéd után. Fél 1-3/4 1kor végeznek az ebéddel, viszont nekem a kicsi akkor már aludna itthon. Ti ezt hogy oldjatok meg? Igazából én szeretném, ha itthon lenne a nagy délután, csak így borul a kicsi napirendje is, és az alvás nekem szent volt mindig is.
2021. szept. 17. 20:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
15%

10#

Nem, nem fogok anyázni. Ugyan is jövőre már máshol lakunk, így mindig lesz aki ovimenetben be tud segíteni.

7# voltam.

2021. szept. 17. 22:00
 12/39 anonim ***** válasza:
Nálunk sem volt gond. Fél 1-re mentünk a nagyért, 1-re itthon voltunk és aludtak mindketten.
2021. szept. 17. 22:02
 13/39 flora08 ***** válasza:
100%

Óvónő vagyok. Ezt nem értettem soha, (pedig több szülő is mesélte) hogyan tehetik meg, hogy egyszerűen hazaküldik a gyereket, mert az anyukája otthon van...semmi nem jogosít fel minket erre.

Volt egy időszak, tavaly ősszel-télen, hogy a járványra hivatkozva, a fenntartó, majd az óvodavezető kérte a szülőket, hogy aki meg tudja oldani (!), vigye haza ebéd után a gyereket, hogy ne összezsúfolódva aludjanak. Egy darabig hazavittek jópár gyereket, legalábbis a szokásosnál többet. Igazsagtalan volt szerintem, hogy valaki eljött babakocsival minden nap, a párhónapos kistesóval, a másik (szintén babával otthon lévő) anyuka pedig simán azt mondta, nem tud jönni. És nem mondhattunk senkinek semmit. Őszinte leszek, agyrém volt az az időszak. A szülők nem jöhettek be, kint álltak a hidegben az udvaron, mi pedig az ebéd utáni elpakolás, mosdózás, fogmosás, pihenőre készülődés mellett öltöztettük hazamenős ruhába (sapka, sál, kesztyű, overál, plusz hátizsák, uzsonna, alvóka, logopédia felszerelés...) a gyerkeket, úgy adtuk át őket a szülőknek. Sokkal jobb volt, mikor visszaálltunk a megszokott rendszerünkre.

A kérdésre válaszolva: ha nem tudod megoldani, nyugodtan mondj nemet. Ha puffognak sem vagy köteles hazavinni hamarabb. Nem szeretném bántani a pedagógusokat, félre ne érts, csak szerettem volna, hogy ezzel tisztában legyél :) Aki haza tudja és szeretné vinni a gyereket természetesen tegye meg, a lényeg, hogy a szülő döntése legyen.

2021. szept. 17. 22:50
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen kivagyok én is..

Remélem minnél hamarabb beszokik úgy, hogy ottalszik.. úgy hogy kibulizom ezt...

Konkrétan félálomában indulok neki.. sőt, volt, hogy el is aludt..

Persze a kocsiból ki-be felébreszti .. megy a hiszti

Gyalog messze van.. akkor babakocsiban aludna

2021. szept. 17. 22:57
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte voltak probalkozasaim azzal, hogy beiktattam egy rövid alvást a kicsinek 11 felé de utána legfőképp sehogy. Mentem érte du 15re és kész.
2021. szept. 17. 23:17
 16/39 anonim ***** válasza:
85%

Valóban, az óvoda nem kötelezheti ilyenre a gyeden/gyesen levő szülőt.

De a kérdezőnél nincs is szó kötelezésről: "az óvónők azt javasolták, hogy vigyük haza a nagyot ebéd után"

Javasolni bárki bármit javasolhat. Ha akarod megteszed, ha nem akarod, nem.

Nálunk is volt ilyen időszak: nem vitte haza feleségem ebéd után a nagyobbik gyerekünket. Egyszerűen azért nem, mert gyerekünk szeretett ott lenni, pláne jó időben, amikor kint játszhattak az udvaron. Sokszor akkor is alig akart hazamenni, amikor fél négykor érte mentünk.

2021. szept. 17. 23:50
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Kerekperec megmondtam h nem.

Amig a kicsi 2x aludt addig nem volt gond.

De amit attert az 1x delbeni alvasra nemet mondtam.

Koztem h nem cseszek ki a gyerekekkel csak h delutan nekik leves legyen. 😁

Akkor probalkoztak h rogton alvas utan ... De abbol 16 lett leven a kicsi kb akkor kelt

2021. szept. 18. 07:20
 18/39 anonim ***** válasza:
0%

Mi is most kezdtük.

3 a nagy, fél éves a pici.

Beteszem a babakocsiba azt úgy setálunk el az oviba. Addig alszik.

Kb 15 perc oda, a naggyal 30 vissza.

Ha úgy van az idő (esik vagy valami) akkor kocsi, a hordozóba alszik el.

Fél1re kell menni érte.

Nálunk az oviba akinek otthon anyuka, annak nem is aludhat ott a gyerek.

Illetve a nagyom már vagy 1 éve nem alszik nappal.

2021. szept. 18. 08:55
 19/39 anonim ***** válasza:
75%
Utolso,jol atvagtak az ovonok benneteket! Nem kuldhet haza. Tudod mikor csesznem el mindket gyerek alvasat. Ez a dolga,nem kuldhet haza,nincs ami erre kötelez,de aki buta,az higyjen el mindent.
2021. szept. 18. 09:07
 20/39 anonim ***** válasza:
87%

“Nálunk az oviba akinek otthon anyuka, annak nem is aludhat ott a gyerek.”

Ilyen NINCS! Nem értem miért ilyen “birka” némelyik anyuka és miért nem meri megmondani, hogy márpedig a gyerek ott fog aludni, ha tetszik, ha nem. Egyetlen óvoda sem mondhat ilyet, semmi közük ahhoz, hogy otthon vagy-e vagy sem!

2021. szept. 18. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!