Volt már olyan veletek, hogy valaki lenyúlta a gyerek ruháit?
Én korábban vittem el véletlen kesztyűt, illetve egyszer a gyerekem felvette a másik gyerek ugyanolyan decathlonos csizmáját. Meg volt, hogyha az egyik gyereknek nem maradt váltóruhája, az óvónők elvették(kölcsön) egy másik gyerek váltóját, és abban küldték haza. Ezt hazamenetelkor jelezték az anyukáknak.
Nem lehet, hogy ez történik?
Egyébként a gyerekem osztályában van egy kissrác, nagyon olcsó, használt ruhái vannak és érdekes módon mindig neki tűnik el a cucca, még csak két hete van suli, de már 2 pulcsija eltűnt, és pár tanszere, anyukája folyton jelzi a szülőcsoportban, amire semmi reakció..
A ti holmitok drága?(nálunk is olyan, mint nálatok, csak nekünk van szekrényajtó is, nem csak a polcok!)
Tavaly sajnos rendszeresen.
Nálunk viszonylag sok, 3 garnitúra ruhának kell bent lenni egyszerre, mindenkinek.
Ha leönti magát, megizzad, bármi történik átöltöztetik és zacskóban berakják, hogy haza kell vinni. Nem is szólnak (de nyilván látom, ha nem az a ruha van rajta, amiben vittem), ez a rend.
Sokszor tapasztaltam, hogy nem csak pl. az adott felső amit cseréltek, hanem más is hiányzik… először vártam, hátha visszahozzák, de nem. Utána kérdeztem a “szomszédos” gyerek anyukáját, hogy esetleg átkerült-e, az sem.
Kiírtam a hirdetőtáblára, hogy az alábbi ruhákat várjuk vissza, semmi.
Aztán szóltam az óvónőknek, hogy jó lenne kicsit jobban figyelni, mert ez így nem buli. - hát ők nem tudják, másra nem adták rá, biztos valaki véletlen összefogta.. (a csukott szekrényből???? és otthon sem tűnt fel az idegen darab??) a végén már ott tartottunk, hogy havi 3-4 alkalommal ezzel szembesültem délután. Hazahoztam a ruhákat, mondtam, hogy én nem fogok többet bent hagyni.
Minden reggel bevittem egy cserét, ha kellene mégis legyen, délután hazavittem. Nem pakoltam ki a polcra, zacskóban volt, ahogy betettem. Ekkor szűnt meg.
Pulcsit rendszeresen elvittek, sapkát is. Ezek ugye jobban szem előtt is voltak. Szekrényből kivették a pólókat, nadrágot…
1 alkalommal egy másik csoportba járó gyerek apukája elvitte a pulcsinkat. Ismerős volt neki, felkapta. Másnap reggelre ott volt egy kis cetlivel a bocsánat kérés.
Hozzáteszem, hogy nem csak a mi ruháink tűntek el, többen fel is háborodtak jogosan. Tippem sincs ki lehetett, de nagyon bosszantó volt.
Idén is + egy öltözet van, lekopogom, eddig nem nyúltak hozzá.
Utolsó, a ti ruháitok drágák voltak?
Nekünk a márkás cuccunk nem viszi el senki(gap, zara, benetton, okaiidi, mango), pedig volt mélyszegény család is a csoportban, és több roma is, most is van ilyen az osztályban, gyerek geox benti cipőjéhez nem nyúl senki. Nálunk két váltás holminak kellett bent lennie, most egy van.
A család, akinek eltűntek a dolgai pedig márkátlan, használt holmikat "hagy el" folyton.. Nem lehet, hogy a gyerek kiviszi udvarra, ott hagyja a pulcsijait, majd felnyalábolják vagy rossz csoportba viszi a gondnok, utána az ott marad, mint tartalék ruha a gyerekeknek, mivel a csoportban az senkié sem?(ez tipikus pulcsis dolog lenne egyébként..)
A cipői márkásak (D.D.step, Ponte, Lasocki, Geox + sportcipők: nike, adidas), a ruhái totál vegyesek, van GAP, Brendon, Zara, H&M, Reserved, Takko, de emellett Lidl, Aldi, Pepco… nem válogatott aki, elvitte…
Nem mondom, hogy nem hagyott el ruhadarabot, nem akarom fényezni sem, de eléggé figyel a dolgaira.
Előfordulhatott, de nem ennyiszer. S akkor a csoporttársai is folyton kint hagyták?
Télen, nagy hidegben pl. nem tűnt fel az óvónőknek, hogy nincs sapka a gyereken?
Soha nem láttam más gyereken az eltűnt ruhákat (és tudtommal más sem), szóval valószínű ügyel erre az anyuka.
Amúgy, sok ruhában benne volt a jele+neve, külön kérték már beiratkozásnál a nevelők.
Nem is okozott gondot, mert nagyjából volt külön ovis ruhája, mint a benti cipő…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!