Igaz hogy ha a gyerek sokat van oviba gyámhatóságnak jelenteni kellene?
Egyik kérdésnél írta egy pedagógus, hogyha a gyerek napi 10 órát van oviban, pl 7-17ig, akkor azt jelenteni kellene a gyámhatóságnak hivatalosan, csak nem szokták.
Ez így van? 34 évesen 2 már iskolás gyerekkel most hallok erről először.
Én is hallottam már ilyenről.
Az a család amúgy a gyámhatóság által szemmel volt tartva egyébként is.
Nem tudom , ahol nincs gond a családban , azt is jelentik?
Egy ideje fejlesztő, de dolgoztam oviban, és tudom mi a helyzet suliban is.
Ha egy gyerek rendszeresen 10 órát van oviban, (pl. 7-17-ig) akkor az már gyermekvédelmi ügy, JELENTENI KELL. Ezért érdemes apával hozni-vinni, aki megteheti, esetleg az viszi be, aki később kezd, az hozza el, aki hamarabb végez.
A gyakorlatban nem jelenti szinte senki, de értem miért van szemöldökráncolás hazamenetelnél. Senki nem örül, ha saját szakállára nem jelenti azt, amit kötelessége lenne.
Ha a gyerekért nem jön időben felnőtt, (ez bébiszitter is lehet, ha a szülő szól előre) akkor igen, a pedagógus vár. Nem a saját óvónő, nem a saját tanító, az ügyeletes.
És nem, nem hagyhat ott a pedagógus egy gyereket se, hogy "Nekem lejárt a munkaidőm, megyek haza!"
(Azért fegyelmi, és kirúgás jár, de nem is jut eszébe senkinek)
Az ügyelet vége előtt 10 perccel a gyerek (sok helyen) már kabátban, cipőben vár, hogy hol vagy már.
És ha nem érsz oda zárásra, felhívnak telefonon.
Nagyon ritka, de előfordul, hogy a két szülő közül mindketten azt hiszik, hogy a másik megy a gyerekért, és bent marad.
Vagy csak simán beszélget a kapu előtt. (Az gyakoribb)
Na, ha zárás után érkezel, feljegyzés készül.
Csak egy papír, amin az áll:
Én, X.Y, Z.F. szülője a mai napon 18:01-re értem be a gyerekemért, zárás után.
Vagy hasonló.
Ezt aláíratják veled, és az oviban/suliban marad.
Ha van belőle 3, akkor szintén gyermekvédelmi ügy, szociális munkás, aki a nyakdra jár, ellenőriz, stb..
Nagyobb iskolás valóban mehet haza egyedül, és nagytesó vihet haza kistesót oviból, de nem a 10 éves.
Vagyis szerintem ha ez tudvalevő, és anyuka jelzi hogy eddig és eddig dolgozik és nem tudja máshogy megoldani, és minden nap így van az más. Lehet, hogy papíron az van amit írsz, de a gyakorlatban nem hiszem hogy minden egyedülálló szülő bébiszitterrel hozatja el a gyerekét. Mert azért biztos bőven vannak akik nem tudják megoldani máshogy.
4 és 7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!