Bántják a gyerekemet az óvodában, mit tegyek?
A gyerekednek elsősorban azt kell megtanulnia, hogy ha gondja van az óvónőnek kell szólnia.
Másrészt nem a másik kisgyerekkel kell beszélni, hanem annak a szüleivel.
Harmadrészt én annyira - és bocsáss meg- 2 ovis gyerekkel tapasztalatból mondom,hogy a gyerekek nagyon szeretnek kiszínezni dolgokat, nagyon sokszor van, hogy nekik az is bántás ami amúgy nem az.
A gyermeked most került közösségbe, 3 évesen amúgy is elsődlegesen még egymás mellett játszanak és nem egymással. Tehát sok olyan dolog van amit meg kell tanulnia.
Ne értsd félre, nem azt mondom, hogy ne járj utána a dolognak, de nem így ahogy te képzeled.
Beszélnék az óvónővel. De nem hagynám, hogy lerázzon 5 perc alatt a kapuban, hanem kérnék fogadóórát vagy valamit. Megkérném, hogy akkor legyen kedves innentől jobban oda figyelni a két gyerekre, és avatkozzon közbe, ha konfliktus van.
Ha kiderül, hogy tényleg minden ok nélkül bántja a másik gyerek, akkor az ő anyukájával is beszélnék.
Én utánajárnék, hogy ténylegesen bántásról van-e szó. Ahogy írja egy korábbi válaszoló, ilyen kis korban még a fantáziájuk és a valóságérzetük nem válik teljesen külön. Azt is bántásnak érezhetik, ami valójában nem az. Két dolgot tennék.
- megkérném az óvónőt, hogy pár napig jobban figyelje a gyerekem és azt a másik gyereket
- szembesíteném a gyereket, a gyerek szüleit, a saját gyerekemet (és nyilván magamat). Úgy kérdezném meg, mások jelenlétében a saját gyerekem, és a másik gyereket, hogy akkor mi is történt pontosan.
Köszönöm a segítséget. Holnap megpróbálok beszélni az óvónővel.
Harapás nyom és lila folt volt a hátán a gyerekemnek. Nem azt vártam, hogy bárki is elkezdjen érdeklődni. Áruld már el mit költök tovább 6-os!?
Miert is nem mondod a fiadnak h usson vissza?
Mert az ovono aztmondja? Ne haragudj, ha o nem segit a gyereken, majd te segitesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!