Bántják a gyerekemet az óvodában, mit tegyek?
10
Örülj neki hogy nem tudod
( nekem a testvéreknek egymásközt simán megy)
Óvónnek megmutatni a nyomokat, és határozottan megkérni, hogy legyen jobban résen, ha nem megy, akkor az óvodavezetőhöz menj
Pedig a harapás már ok arra, hogy szóljanak a másik gyerek szüleinek...
Helyre tenném a gyereket és letojnám mit szólnak hozzá mások, max másik ovit keresek,de valaki nevelje meg azt a kölköt...
12
De ha a te gyereked venné elő a másik anyja..ajjaj..
Kérdező
Minek mennél be?
Senki nem úgy viselkedne ha figyelik, gondolom nem mondtam újat
Teljesen biztos, hogy rá van szállva a gyerekemre az a bizonyos gyerek, mert csak az ő nevét említi. Mikor kísérem reggel az ajtóba fél és úgy bújik hozzám..a múltkor annyira nem akart bemenni,hogy a ruhámba kapaszkodott. Járt előtte közösségbe, sose volt ilyen problémánk.
De mindenesetre beszélek ma is az óvónővel, csak mindig azt mondja, hogy ők nem láttak semmit, nem szólt a gyerekem. Oké, de attól még a probléma fennáll és létezik. Tegnap azt mesélte a fiam, hogy a nagyobb gyerekek kísérik ki a kicsiket a mosdóba, ott is bármi történhet addig, amíg az óvónő nem látja.
Akkor meg kell mutatni az óvónőnek a nyomokat.
Mondjuk ha látszik a harapás nyoma, az durván fájhatott is, nem értem, azt sem vették észre, hogy sír a gyerek, vagy miért nem ment oda rögtön szólni az óvónőnek?
Ok, tegyük fel, hogy nem láttak/hallottak semmit, akkor innentől fokozottan figyelni kell a két gyereket. Beszélj az óvoda vezetővel is.
Nem provokálja a fiad a másik gyereket? Ne érts félre ezt nem kötözködésből írom, csak most a mi ovinkban is volt ilyen balhé, hogy az egyik kislány panaszkodott, hogy a másik meghúzta a haját, meg megverte. Aztán kiderült, hogy akit megvertek nem is volt olyan ártatlan, mert előtte ő piszkálta a másik lányt. Nyilván a verekedés nem szép dolog, de valamilyen szinten “kiharcolta” magának a kislány.
Szóval utána kell járni a dolgoknak.
Nálunk is volt ilyen. Sokszor.
Kiscsoportban egy 6 éves gyerek ütött mindenkit. Én megvártam az anyukáját és megkérdeztem tőle, hogy ő mit szólna hozzá ha az én gyerekem lökte volna fel az övét úgy, hogy a harmadik alkalommal csuklótörés lett belőle.
Utána leállította a gyerekét.
Másodjára megharapták és akkor is a szülővel beszéltem.
Szerintem te is derítsd ki, hogy kik a szülei és velük beszélj inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!