Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ezt hogy szoktatok csinálni?

Ezt hogy szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kislányomnak 2 hét múlva lesz a születésnapja és szeretnék az oviba vinni egy tortát. Amíg bolcsis volt vettem egy normál méretű tortát es az bőven elég volt. (Kevesen voltak egy csoportban, 10 alatti létszám volt.

Itt most viszont van 15-20 gyerek plusz az óvónők+ a dajkák. Ilyen esetben ti mit szoktatok vinni szulinapot ünnepelni?

Egy torta gondolom nem lenne elég mindenkinek, kettőt vinni azért viszont már picit húzós összeg es túlzásnak is érzem, főleg úgy hogy itthon is megünnepeljük majd, itt is lesz torta.

A sütés kizárva, egyrészt sose jön össze semmilyen sütemény, másrészt pedig dolgozom, ezért gondoltam, hogy inkább vennék valamit.

Valami kis sósat is gondoltam, hogy bevinnék, esetleg pogácsa, bár nem tudom azt szokás-e?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2021. szept. 14. 09:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
52%
Nem a 17-es vagyok, DE: Sajnálom a fiadat, hogy glutén érzékeny, de ezért más ne egyen? Nekem apum kiskoromban meghalt, szalagavatón mondtam volna, hogy ne legyen apa lánya tánc mert nekem fáj? Vagy ne legyen apák napja mert nekem sz@r? Nem működhet a világ aszerint, hogy valakinek gondja van akkor mindenki az ő dolgait nézi.
2021. szept. 14. 12:52
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Összeköthetsz annyi Dörmit is, meg kis 2dl-s ivólevet, ahány gyerek van. Mint a pelenkatorta, tudod.

Ahová a húgom lányai járnak, oda cukrászdai tortát SEM lehet vinni. Ő ilyet szokott csinálni. Plusz vihetsz mellé sósat is!

2021. szept. 14. 12:55
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is csináltam egyszer dörmi meg szívószálas üdítő “tortát”. Az óvónő azt mondta, hogy odáig voltak érte a gyerekek😁
2021. szept. 14. 13:32
 24/30 anonim ***** válasza:
81%
Én csak annyit mondtam, hogy mindenki legyen tekintettel, mindenkire. Nem mondtam, hogy a többieknek ne legyen megünnepelve a szülinapja. Én nem támadtam senkit. Én is tekintettel vagyok a tej, és cukor érzékenyekre. Nem gondolkodom ilyen végletesen, hogy ha az enyém nem tud, akkor más se. Ezt nem tudom miből szűrte le bárki is.
2021. szept. 14. 14:46
 25/30 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván azért erre mindenki gondol, én is megkérdeztem még az elején, hogy van e allergiás a csoportban, de ha valaki nem kérdezi meg, akkor az óvónők szoktak erre figyelni és szólnak, hogy Pistike glutén allergiás, akkor legyen kedves neki egy szelet olyan süteményt hozni, amit megehet.
2021. szept. 14. 14:52
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

25

Az a baj, hogy nem mindenki gondol. A legtöbben igen, de nem mindenki.

2021. szept. 14. 15:02
 27/30 anonim ***** válasza:
78%
Azert en non sensenek gondolom a legyen torta otthon majd oviban majd ovis szulinap hat hogyne…. Es 30eft csak tortara :) szerintem eleg ha max felkoszontik bent esetleg sos ragcsa es en majd itthon a csaladjaval felkoszontom szepen tortaval!
2021. szept. 14. 15:19
 28/30 anonim ***** válasza:
36%

OFF

De akkor is van szülinapozás mondjuk pénteken vagy hétfőn ha a szülinap hétvégére esik?

Egyébként én gondoltam rá, hogy megkérdezem majd az óvónőket ha ez aktuális lesz, hogy van-e allergiás és nekik külön veszek valamilyen mentes alternatívát, hogy senki ne maradjon ki, de azt én sem tartom okénak, hogy senki ne ünnepeljen 1-2 gyerek miatt.

2021. szept. 14. 15:29
 29/30 anonim ***** válasza:

Dörmi tortához:

Laktózmentes: [link]

Gluténmentes: [link]

Cukormentes: [link]

2021. szept. 14. 16:54
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen az ételallergiás gyerekek sütijét úgy oldják meg, hogy neki külön visznek.

Ha a szülők nem elég figyelmesek, akkor arra is van lehetőség, hogy az allergiás gyerek anyukája beírja a közös csoportba, hogy aki tortát visz, jelezze előre és aznap anyuka visz egy szelet sütit a gyerekének.

Esetleg visz be olyan kekszet, nasit amit ehet és az óvónéni előkapja a szekrényből, ha épp torta van. Szóval van erre megoldás, csak akarni kell.

2021. szept. 22. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!