Ezt hogy szoktatok csinálni?
Sziasztok!
A kislányomnak 2 hét múlva lesz a születésnapja és szeretnék az oviba vinni egy tortát. Amíg bolcsis volt vettem egy normál méretű tortát es az bőven elég volt. (Kevesen voltak egy csoportban, 10 alatti létszám volt.
Itt most viszont van 15-20 gyerek plusz az óvónők+ a dajkák. Ilyen esetben ti mit szoktatok vinni szulinapot ünnepelni?
Egy torta gondolom nem lenne elég mindenkinek, kettőt vinni azért viszont már picit húzós összeg es túlzásnak is érzem, főleg úgy hogy itthon is megünnepeljük majd, itt is lesz torta.
A sütés kizárva, egyrészt sose jön össze semmilyen sütemény, másrészt pedig dolgozom, ezért gondoltam, hogy inkább vennék valamit.
Valami kis sósat is gondoltam, hogy bevinnék, esetleg pogácsa, bár nem tudom azt szokás-e?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Nálunk se tortát, se túrórudit, se dörmit, semmit nem lehet bevinni.
Ha anyuka akar tortát, az ovin keresztül tud rendelni. Óvónéninek elmondja mikorra melyiket szeretné, kifizeti, óvónéni elrendezi.
(Van 4féle íz, 2 méretben).
Ha anyuka nem fizet tortára, akkor sem marad ünneplés nélkül a gyerek, van a csoportban egy porcelán torta, ebéd után azon meggyujtják a gyertyát, felköszöntik a szülinapost. (Nyilván ilyenkor elmarad a tortaevés)
Én is a 90-es években voltam ovis, és bizony nekem is volt az oviban szülinapom, ahogy a legtöbb csoporttársamnak is. Szóval ezen kár fennakadni, hogy mikor lett szokás, inkább település függő!
Egy kis torta elég, mert nekünk azt mondták, hogy két gyerekre számoljuk egy szeletet, mert nem is adnak nekik olyan sokat (azért gondolj bele egy kicsi gyereknek egy egész szelet torta baromi sok), másrészt úgysem eszik meg.
Viszont kérdezz rá az ovitokban, hogy lehet e most a vírus miatt, mert látod többen írták, hogy náluk nem lehet.
Nálunk lehet bevinni.
Oviban dolgozom, itt is lehet hozni. Egy 16 szeletes tortát simán el tudunk osztani 25 felé is akár.
Nincs minden héten tortázás, mert a nyáriak nem szokták előrehozni és csomó gyerek nem is ünnepli. Évente max. 10 torta van, az is elosztva.
12, azért kérdeztem, mert nekünk nem volt, de az utóbbi pár évben már itt is mindenhol alapvető, szinte hülyének néznek ha nem tudunk róla friss szülőként.
Én kártékonynak tartom az élelmiszerallergiások, a nyári születésűek, adott vallásúak és persze az egymásra licitáló idióta szülők miatt, de hát majd túléljük valahogy az elkövetkezendő pár évet.
Amúgy honnan veszitek ezt, hogy minden héten tömik őket tortával? Nincs minden héten szülinapozás!
A mi csoportunkban összesen 5 gyereknek volt megtartva a 19-ből, ez is elosztva egy évre, abból 1 dinnyét hozott, egy üdítőt és sós rágcsát, a maradék 3 tortába meg tudtommal senki nem halt bele😁
17
A fiamnak aki allergiás a gluténra, nem túl jó érzés, hogy kimarad. Lehet, hogy csak egy a sok közül, de mindig ő az az egy. Ahogy más gyereknek se esne jól, hogy mindig ő marad ki. Gondolom a te gyerekednek se.
Én úgy vagyok vele, hogy vagy mindenkire legyünk tekintettel, vagy akkor inkább ünnepelje mindenki otthon. Felköszönteni mindenkit fel lehet torta nélkül is.
19!
És akkor az 1 érzékeny gyerek miatt ne legyen megünnepelve a szülinapos?
De gondolom, a gyereked meg visz tortát!
Ez nem igazán igazságos így!
A megoldás: torta a csoportnak, a te gyerekednek meg 1 szelet gluténmentes torta.
De megtagadni a szülinapostól a tortát a te gyereked miatt, az szívtelenség!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!