Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Azok a gyerekek akik évközben...

Azok a gyerekek akik évközben csatlakoznak az óvodai kiscsoporthoz hátrányt szenvednek valamiben, ha igen miben?

Figyelt kérdés
A fiam ha januárban kezd és nem szeptemberben mennyire lenne számára probléma?
2021. jún. 30. 19:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
79%

Folytatom (#10 vagyok), majdnem elfelejtettem írni, hogy gondolj, kérdező, a vegyes csoportokra (vegyes életkorúak). Jó működő változat, hasonlít a nagycsaládos modellre, számos előnye van. (Azért említem, ha történetesen olyanba adnád, ezt az esetet is járjuk körbe.)

Egyébként a #10 válaszomban a szakaszossággal arra utaltam, hogy a te esetedet vettem figyelembe. Az más kérdés, hogy kiscsoportba többnyire egyszerre érkeznek (legalábbis a nagy %-a).

Ám ha vegyes a csoport, ott eleve némileg más a fogadtatás, mert nagyobbak is vannak, viszont a vegyesben pont ezért kevés a kicsi, ahogy a nagyobb is kevesebb, arányosan, mint a kiscsopiról volna szó. Épp ezért szintén nem adódik a pedagógus számára egyszere túl sok kicsi, akit nyugtatni kell, és a pedagógusok értenek a vegyes csoport neveléséhez is, segíti a beilleszkedésben a picit, akár 2 és fél, akár 3 és fél évesen érkezik. A vegyesben majdnem mindegy, hány évesen érkezik a gyermek, talán a nagyobbacskáknak (4 éves) valamelyest nehezebb, az említett szempontból.

2021. júl. 1. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!