Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek, ha nem tudok...

Mit tegyek, ha nem tudok otthonmaradni vele?

Figyelt kérdés

Kisfiam megfázott, én pedig holnap kezdek az új munkahelyemen.

Nincs segítségem, és egyedül nevelem.

Nem fogok tudni táppénzre menni vele az első héten.

Fogalmam sincs mit csinálok, ha holnap délután azt mondják, hogy kedden már ne vigyem.

Valami tipp? Vagy hogy gyorsabban gyógyuljon? (Sose volt még megfázva)

2021. jún. 13. 10:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
6%

"Egész évben van felvétel, csuipan a javaslat az, hogy nevelési év kezdeteként kezdjen."

Hol? Tele óvodapedagógussal az egész család, szétszórva az országban, de egyikük ovijában sincs összevissza évközi felvétel, csak költözés esetén átvétel. Én önkormányzatnál vagyok, 35 óvoda tartozik alánk, egyikbe se vesznek fel tavasszal gyereket. Szeptemberben vagy legkésőbb januárban.

2021. jún. 13. 14:02
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Off:

Bocsi, de nekem májusi a fiam. Ha kötelező 3. Életévtől az ovi, na meg én is mennék vissza dolgozni.

Akkor most nem veszik majd fel csak szeptemberben?

Vagy már a 2,5 évest oviba kell vinnem (aki lehet nem is szobatiszta még)

Vagy ez hogy van?

Én milyen jogcímen maradok itthon?

2021. jún. 13. 14:24
 13/31 anonim ***** válasza:
90%

12!

Felveszik. Hívd fel az óvodát.

2021. jún. 13. 14:40
 14/31 anonim ***** válasza:
21%

Nem a 3. születésnaptól kötelező az ovi, hanem attól a nevelési évtől, amelyik év augusztus 31-éig betölti a 3-mat. A nevelési év pedig szeptember 1-től kezdődik.

Ha a gyereked májusi, akkor az azt követő szeptembertől oviköteles. Akkortól kötelező felvenni.

A köznevelési tv pedig úgy szól, hogy 3 évesnél fiatalabb akkor vehető fel, ha a nevelési év kezdetéhez viszonyítva fél éven belül tölti a 3. életévét. Azaz szeptemberben minimum 2,5. Ha az óvoda rendelkezik szabad kapacitással, akkor felveheti az ilyen gyerekeket (és ők kezdhetnek később is, mint szeptember).

Egyébként kis gyerekszámú településeken rugalmasabbak és eltérnek a törvénytől (szabálytalanul).

Amúgy meg erre van a bölcsi. Ha még nem óvodaköteles vagy nincs hely de mennél vissza, akkor bölcsi.

2021. jún. 13. 14:43
 15/31 anonim ***** válasza:
0%

13, vagy nem. Nálunk még a februáriakat se vették fel maradéktalanul, mert nincs hely. Az óvodaköteles, azaz ahogy írták, aug. 31-ig 3 évet töltő gyerekekkel megtelnek a csoportok 95 %-ban.

(Azt már nem is mondjam, hogy évközi jelentkezés eleve nincs is. Februárban lehet jelentkezni, májusában beíratkozni és kész slussz. Ha később ébred valaki, marad a bölcsi).

2021. jún. 13. 14:56
 16/31 anonim ***** válasza:
20%

Értem. De akkor bölcsibe beveszik évközben?

Mert hogy májustól előbb nem vinném.

Hiszen ha még nem megyek vissza (a helyettesemnek addig szól a szerződése így nincs hova) de otthon vagyok, a gyedet is elveszik.

Egyébként nálunk nincs bölcsi, csak 20 kmer arrébb. Tehát reggel elviszem bölcsibe (ahová nem fogják szerintem felvenni, mert nagyon sok a helybeli jelentkező, vagy aki ott dolgozik a városban) majd visszajövök dolgozni.

Ez eszembe se jutott h májusban nem veszik be a gyereket 😱

2021. jún. 13. 16:18
 17/31 anonim ***** válasza:
23%

16!

Bölcsibe nem fogják neked felvenni arra a pár hónapra.

2021. jún. 13. 16:22
 18/31 anonim ***** válasza:
39%

16, bölcsifüggő. Nálunk a bölcsibe is évi egyszer van csak hivatalosan jelentkezés, nálunk most áprilisban volt, májusban értesítettek, hogy felvették novembertől (2 év 8 hónaposan). Évközben csak a maradék pár helyre lehet jelentkezni, de akkor kisebb az esély.

Tehát ahhoz is időben fel kell ébredni, főleg azért mert a bölcsi nem veszi fel azt, aki betöltötte a 3 évet. Ha a bölcsiben tölti, nem rakják ki, de kezdeni csak a szülinapja előtt kezdhet.

2021. jún. 13. 16:25
 19/31 anonim ***** válasza:
72%

Off: Nálunk kezdhetnek áprilisban, májusban a gyerkőcök. Nagyon rugalmasak ebben. Csak egy válaszoló győzköd itt minket, hogy ilyen nem létezik.

Kérdezőnek: ha nincs egyetlen rokon, barát sem, akkor marad a fizetett segítség. Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy.

2021. jún. 13. 16:38
 20/31 anonim ***** válasza:
14%

Világos. Tehát akkor még szeptemberben telefonáljak körbe h ki fogja fogadni májusban a gyereket. Ha a bölcsi már nem, az ovi meg még nem, akkor meg választhatok h felmondok, kisírom a fizetetlent szeptemberig (ami ugye lehet h okt, vagy november lesz, mert egyszerre 2 gyereket szoktatnak be) de akkor 0ftért leszek itthon hónapokig.

Miért nem lehet májusban ovit kezdeni, ezt nem is értem

2021. jún. 13. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!