Tényleg ártok azzal, ha nem viszem őket óvodába?
3 gyermekem van, 9, 7 és 6 évesek. Szerencsére meg tudjuk oldani férjemmel a gyerekek felügyeletét, így most az óvodák-iskolák újranyitása után úgy döntöttünk, nem visszük őket, itthon maradhatnak szeptemberig.
Kertes házban lakunk, gyerektársaság is van az utcánkban, remekül elvannak itthon, maguktól nem mennének oviba, iskolai ügyeletbe. Az iskolába készülő 7 évesemet egyébként sem vittem volna már oviba.
Viszont van aki szerint ezzel nem teszek jót a gyerekeimnek, kellene nekik a közösség, a "szabályozott", normál kerékvágás, nem jó, hogy ezt a nagy szabadságot szokják most meg.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, írjatok bátran!
Jól teszed, én se vinném őket a helyedbe. Ott vannak egymással, tudnak játszani, illetve írod, hogy vannak még ezen kívül is gyerekek az utcában. Tehát meglesz a társaság. A nyári szünet arra való, hogy otthon legyenek a gyerekek és élvezzék az otthonlétet. :)
Jó, persze, az más, ha máshogy nem tudják megoldani a szülők, de akik igen, szerintem a gyerekeknek is jót tesz. Én home office-ban dolgoztam, de a héten ismét munkába állok. Nagyon fog hiányozni az itthon, közösen eltöltött idő, függetlenül attól, hogy néha megőrültem. :)
Miért ártanál?
Nem olvastam el a kérdést, de komolyan.., miért ártanál? Meglesznek ovis társak nélkül, ha még sem akkor majd még ks viszed.
Miért is ártanál?
Ha megtudjátok oldani akkor kinek mi a baja ezzel?
Itt nálunk mesélte az ismerősöm, hogy összevomt csoportok vannak. 3 éves a 7 évessel. Ő sem vitte.
Én se vinném.
Kedves Négyes válaszoló, úgy gondolom nem ezen a fél éven múlik egy gyermek szociális viselkedése. Előtte minimum 2, 5 évig járt gondolom óvodába. Hidd el nyáron semmi olyan nem történik az óvodákban, ami elősegíti a szeptemberi iskolakezdést. Május végével vége a foglalkozásoknak, szabad játék van a szobában vagy az udvaron. Pont mint otthon.
Szerintem nagyon jól teszed, hogy nem viszed, ki kell használni ezt az alkalmat, ami most "kényszerből " adódott, lehet több ilyen hosszú szünet nem lesz. Legalábbis reméljük ilyen miatt nem.
Kapcsolódó a szakmám. Dolgoztam oviban is. A kérdező helyében nem vinném egyiket se. Azonban ha 4-5 évesről volna szó, akkor igen, mert jó pedagógus mellett jelentősen továbbfejlődik a gyermek, másfelől tovább szocializálódik.
Azonban mivel legalább 6 évesek a kérdező gyermekei, ők már elég tapasztalatot szeretek gyermekközösségben, így csak a szakszerű fejlesztést hiányolnám a helyében, viszont nem látom jelentőségét, hogy csak a 3 nyári hónapra marad-e ki egy hat éves a suliból / oviból, vagy fél évet, az eddigi koronavírusos zárlattal egybeszámolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!