Tényleg ártok azzal, ha nem viszem őket óvodába?
3 gyermekem van, 9, 7 és 6 évesek. Szerencsére meg tudjuk oldani férjemmel a gyerekek felügyeletét, így most az óvodák-iskolák újranyitása után úgy döntöttünk, nem visszük őket, itthon maradhatnak szeptemberig.
Kertes házban lakunk, gyerektársaság is van az utcánkban, remekül elvannak itthon, maguktól nem mennének oviba, iskolai ügyeletbe. Az iskolába készülő 7 évesemet egyébként sem vittem volna már oviba.
Viszont van aki szerint ezzel nem teszek jót a gyerekeimnek, kellene nekik a közösség, a "szabályozott", normál kerékvágás, nem jó, hogy ezt a nagy szabadságot szokják most meg.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, írjatok bátran!
"Azonban ha 4-5 évesről volna szó, akkor igen, mert jó pedagógus mellett jelentősen továbbfejlődik a gyermek, másfelől tovább szocializálódik."
Nem értek egyet. 4-5 évesnek még kevésbé árt. Ott lesz nekik még 2 év iskola előtt. Semmiről nem marad le. Fejlesztés, érdemi foglalkozás már amúgy sincs. Csak gyerekmegőrzés. Otthon pedig ott a család.
(4,5 évesem van, nem viszem. Itthon van az öccsével. Egyébként megkésett mozgásfejlődésű, beszédfejlődésű és óvódaidőben alig haladt. Amióta újra itthon van, meglódult. Ennyit az egyébként tényleg jó pedagógusról. Ha nincs ideje másik 24 gyerek mellett, lehet akármilyen jó, nem ér sokat.)
Nem èrtem az utolsó válaszolót mièrt kellet lepontozni? Megy itt a nagy háborgàs, hogy mindenki maga ismeri a gyerekét, el tudja dönteni mi a jó neki, erre lepontozzátok aki màst ìr, mint ti. Álszent banda.
A fiam elsős és 2 hèt ügyeletbe ő is fog menni (pont úgy, ahogy sok osztálytàrsa), mert hianyoznak neki a baràtai. Vannak szociálisabb gyerekek, nem is kevés, akiknek nem elég az udvar.
Az enyém most lesz 6 éves 1 hónap múlva.
Én sem viszem. Itthon csinálunk fejlesztő feladatokat, nagyon ügyes.
Tőlünk 1 órára van az ovi, amúgy sem lenne értelme bevinni.
Semmi baja nem lesz. Én sem viszem az 5 évesem.
Valamelyik hozzászóló írta hogy a 4-5 éveseknek kötelező hogy fejlődjenek bent... Jót nevettem. Szociálisan oké, abban fejlődnek bent de amúgy másban nem. Én gyerekem megkésett beszédfejlődésű, illetve mozgásban is vannak problémák még, de a fejlesztője odáig van és vissza hogy mennyit fejlődött a gyerek a karantén alatt és tényleg. Sokat rajzolunk, sok olyan feladatot csinálunk amiben gyakorolja a mondatokat, tornázunk és tényleg nagyot ugrott, nagyon büszke vagyok a beszédére, pedig nagyon soká kezdett el beszélni. Erre az ovi nem jó mert vagy az udvaron játszanak szabadon, vagy a csoportban, irányított foglalkozás nagyon kevés van, de nem csodálom 30 gyerek van, erre kevés 2 óvónő.
Viszont nálunk szerintem azok mondogatják ezt hogy baja lesz a gyereknek akik úgyis viszik a sajátjukat oviba hogy otthon vannak. 20 gyerek van bent az oviban a csoportunkból és a fele csoport anyja otthon van vagy kisgyerekkel vagy azért ment nincs munkája. Persze hogy megmagyarázzák miért viszik be a gyereket. Egyikük felhívott pár hete hogy már nem bírja idegileg, totál hisztérikus volt, ha nem kezdődik el az ovi akkor megőrül. Jó tény, nagyon nehezen kezelhető gyereke van de így most az óvónénik és csoporttársak szenvedik a gyereket. Ahelyett hogy elvinné kivizsgaltatni mi baja. Érdekes egy világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!