Az ovodaba felvett gyerek mennyit hianyozhat igazolatlanul? Lehet olyat csinalni, hogy csak het harom felnap, vagy max negy felnapra viszem?
állami óvoda szerintem ezt nem tolerálja, nálunk mindennel el kell számolni, orvosi igazolással is
magánóvodában biztos meg lehet csinálni
5 éves kortól kötelező az óvoda napi 4 órában,tehát szerintem csak akkortól kötelező vinni mindig ha egészséges,de beszéld meg az óvónővel,vagy az óvoda vezetővel.
Ismerősöm mindig ovi időben utaztak el,de volt olyan ismerős is akinek vagy 2 hónapig otthon volt a gyerek,mert megszületett a kicsi.Én nem hiszem,hogy muszáj vinni,de ha megkérdezed esetleg megírhatnád.
"A Nemzeti Köznevelési törvény (2011. évi CXC tv.) 2014. szeptember 1-től a 3 éves gyermekek számára kötelezővé teszi az óvodába járást. A változás először azokat a gyerekeket érinti, akik 2011-ben születtek és 2014. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket."
Ezt írja a törvény, de gyakorlatilag nem megvalósítható. Jelenleg 5 éves kortól kötelező az óvodába járás, 3 éves kortól pedig kötelező beíratni a gyermeket a körzetileg illetékes óvodába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!