Mikor mennél vissza dolgozni nagyon rugalmas munka esetén?
Érdekelne anyukák véleménye. Ti mikor mennétek vissza dolgozni, ha heti 24 óra munkáról lenne szó, ami nagyon rugalmas, a céghez csak heti 1, max 2 napot kell bejárni, akkor sem muszáj egész nap bentlenni?
A gyerekre a férjjel közösen, felváltva/megosztva vigyáznátok, mivel ő is dolgozhat a hét egy részében otthonról.
A munka nagyon jó, élvezem, nem szeretném, ha felvennének mást a helyemre (határozott idejű szerződéses munka, amit évente hosszabítanak). Ti ilyen feltételek mellett mikor "mennétek vissza" dolgozni? Azért teszem idézőjelbe, mert gyakorlatilag alig kell fizikailag is bemenni, a munka pedig nagyon rugalmas, bármikor megszakítható és folytatható.
A gyed max. 12 hónapig jár (külföld), viszont az is eszembe jutott, hogy az elején még pont hogy több időm lenne a munkára, mivel akkor még sokkal többet alszik, miközben egy 1 éves gyerekkel többet kell foglalkozni, lehet, hogy inkább akkor kellene csökkentett munkaidőben dolgoznom.
Ti mikor mennétek vissza ebben az esetben? Kihasználnátok a 12 hónapot, kockáztatva, hogy esetleg nem marad meg a munkátok? Vagy ennyi munkát ilyen mértékű segítség, és ekkora rugalmasság mellett simán bevállalnátok, akár 3-4 hónappal a szülés után is?
Attól függ, meddig szopik a pici.
Mert ha még 3 hónaposan csak anyatejet kap, akkor egyértelmű, hogy 2-3 óránál hosszabb időre nem hagynám otthon.
Ha nem anyatejes, szerintem akkor is megvárnám kb a 6 hónapos kort. Akkor már azért nem annyira picike.
De ezt mindenki maga tudja.
Én örültem, amikor kikerültem a mókuskerékből és kicsit babázhattam.
Jó evő, jó alvó babám volt az első gyerek, de valahogy nem kívántam mellé még a munkát is. A lelkem folyton a baba körül járt volna, mi van vele, mi van, ha sír, mi van, ha nem tudják megnyugtatni... Valahogy nekem egy éves korig annyira babák.
Most másfél éves a kisebbik, most kezdem el bedolgozni magam egy új helyre, van bébiszitterem, ősztől bölcsibe megy... mit mondjak?! Nehéz. Az idővel sakkozni, összeegyeztetni a munkát, nekem mikor jó, a gyereknek hogy jó, a munkahelyen lévőknek mikor és hogy jó...
Én biztos, hogy egy évig, amíg fixen van a gyed, nem mennék sehová a baba mellől, főleg, amíg picike. Ha már belerázódtatok a dolgok menetébe, van napirend, kialakult szokások, akkor gondolkodj, hogy a baba mellé vállalsz még munkát.
Előre sok mindent nem tud eltervezni az ember, nem minden baba jó evő, jó alvó, nem mind alszik 3 órákat, hasfájós, nyűgös, ölbebaba...
Nekem nem volt valasztasom, ugyanis kulfoldon elunk, ahol 6-7 honap a szulesi szabi. Viszont, a munkam nagyon rugalmas, sokat dolgozhatok otthonrol, a parom eltero muszakban dolgozik, igy amikor en az irodaban vagyok, o tud vigyazni a gyerekekre. Szeretem a munkamat, igy vmilyen szinten orultem, h visszajohetek dolgozni, m nem vagyok az az otthonulos tipus. Es heti 1-2 nap az irodaban nekem kikapcsolodas :) Igy teljesen idealis, h a paromal felvaltva tudunk vigyazni a babakra. Ha be kellett volna adnom oket bolcsibe 6 honaposan, akkor tuti inkabb kivettem volna meg plussz 6 honap fizetesnelkulit, vagy felmondtam volna. egyreszt ikres anyuka vagyok es 2 picit nem fogom felevesen bolcsibe adni, masreszt pedig itt kulfoldon kegyetlen draga a bolcsode.
De az adott feltelek mellett en orulok is neki, h ossze tudjuk egyeztetni a munkat a gyereknevelessel. :)
1) Mivel külföldön vagy, ott nem harapják le a fejed, ha hamarabb mész vissza dolgozni. :)
2) Apuka tud a gyerekkel maradni, ez is jó pont.
3) Max két napot kell a munkahelyen tölteni, ez is plusz. Pláne, hogy újult erõvel tudsz majd babázni.
4) Nekem a szoptatástól függne. Ha már csak reggel-este szopizik, akkor mennék. Kb. 6 hós koráig azért otthon maradnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!