Miért a GYES-en lévő szülő hozza elsőként óvodába a gyermekét?
Én pl itthon vagyok, jelenleg munkanélküliként.
Mégis alig vártam, hogy nyisson az ovi.
A lányom középsős, 5 éves. Ment oviba.
Az okok:
Egyrészt decemberben átestünk a víruson. Nekem egészségkárosodásom maradt vissza, muszáj pihennem.
Másrészt emellett meg munka után kell járkálnom,hogyha jobban leszek, tudjak dolgozni.
A férjem másik városban dolgozik, szóval teljesen rám marad a gyerek. Így legalább pihenhetek valamennyit.
Persze így is mosok főzök takarítok bevásárolok orvoshoz járkálok, de csak könnyebb így.
Miért ne vigyék?
Én terhesen "ülök" itthon. 27hetes vagyok. De a fiam olyan szinten imádott menni és alig várta hogy újra mehessen. Folyton a barátjaihoz akart menni. Kiscsoportos, idén kezdte. Én hamarosan kapom az oltást párom is.
Alig 60an járnak a 3 csoportba és most azt mondta az óvónő hogy 30-40 gyerek ha megy. Sajnálom szegényt én sem vagyok nagy társaság éppen és heti szinten járok valamilyen vizsgálatra egyéb okok miatt. A séta is nehezen megy.
Ez most nem felügyelet, megnyitottak az óvodák.
Ha nincs krónikus beteg a családban, vagy épp már mindenki be van oltva, akkor miért ne vinné?
Miért fáj ez neked?
Muhaha,azért csak kibújik itt a szög a zsákból..."pihennem kell", "munkát keresek" "unatkozik"...
EZ vészhelyzet.
Nem kötelező vinni.Semmi extrát nem csinálnak most az oviban.
Max. rettegnek az ott dolgozók,hogy ne nyeljenek be semmit.
Viszont, ha lesz valami probléma a családban a covid miatt, ne az ovit és a többi gyereket okoljátok..!
Én gyeden vagyok, szívesen itthon tartanám, de kötelező.
Ezt a hetet én leigazolom, de jövő héten muszáj mennie.
A férjem, a nagyszülők is hajtják, hogy oviban a helye, ott fejlődik, barátkozik... aztán egy hét után úgyis elkap valami -jobb esetben csak- taknyot, amit a kicsi, én, végül a férjem is benyelünk. Nagyszerű lesz.
Egyébként az ovis fb csoportban ahol jelezni kellett valóban a kistesós anyák jelentkeztek elsőként.. 😐
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!