Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovi után dolgozni?

Ovi után dolgozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ősztől kezdi a gyerek az ovit. Akinek semmilyen segítsége nincs, milyen munkát, vagy hogy oldjatok meg a munkát? Férjem 12 orazik, és nem szeretne ha én dolgoznék, de én nem szeretnék csak a házzal, kértél foglalkozni. De ha ő nem tudja se vinni se hozni, ha beteg a gyerek nincs kire hagyni akkor így hogy oldotatok meg? Vendeglastban dolgoztam gyerek előtt, de az most esélytelen lesz. Mennyire tolerálják ha beteg a gyerek és többet hiányzok? Attól tartok, hogy kirugnak, ha mindig csak én mennék tappenzre a gyerekkel.
2021. ápr. 14. 18:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%

Nyugi, ha bölcsibe adod, akkor meg azért kaptál volna. Nem vagy jó anya, nem is foglalkozol a gyerekeddel. Meg tényleg sok hátránya van, nem látod, ahogy nő, fejlődik, szóval szerintem is jobb otthon maradni, ha megteheti valaki.

Az meg hülyeség, hogy eltartott vagy. Hiszen megcsinálod az otthoni munkát. De még ha bejárónő is van, az érzelmi hátteret biztosítani valakinek nagyon fontos feladat. A férjed azért tudja magát minden nap 12 órában odatenni, mert ott vagy neki te, a biztos háttér.

Gondolom ezeket te is tudod magadtól, csak azért írom le, mert talán jól jön a megerősítés.

2021. ápr. 15. 12:15
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha ennyire erős a vágyad, hogy dolgozz, akkor miért nem próbálod meg, lesz, ami lesz. Lehet, hogy a ti gyereketek pont az a kivétel lesz, aki ritkán beteg, és annyit még meg tudtok majd oldani a férjeddel. Ha pedig elbocsátanak emiatt, legalább megpróbáltad, és később még mindig jobban fog mutatni az önéletrajzodon, hogy megpróbáltad, mintha 4-5-6 évig semmi nem szerepelne. Mondjuk elég nehéz részmunkaidős állást találni Magyarországon... Akár 4, akár 6 órában dolgoznál, de ha pont jó a munkaidő, akkor tudnád vinni-hozni a gyereket. Hogyhogy nem ezen az általánosabb helyzeten gondolkozol, hogy napközben dolgozz, hiszen ha egészséges, óvodában van napközben, ha beteg, akkor délután ugyanúgy nem lesz, aki vigyázzon rád, ha a férjednek alap a 12 óra. (Aki írta, hogy dolgozzon kevesebbet, megértem, és a link
2021. ápr. 15. 12:30
 23/25 anonim ***** válasza:
90%
Folyt... és a linkelt dal is évtizedek óta a szívemhez szól, de nekem példuál hiába volt "8 órás" munkám, rengetegszer kellett 10-12 órát dolgoznom, mert folyton csak kaptuk az újabb sürgős feladatokat, és olyankor bizony bent kellett maradni. (Értem, hogy a férj vállalkozó, tehát ő osztja be, de nyilván a bevétel is kevesebb, ha kevesebbet dolgozik, ezt nekik kell tudni egyensúlyban tartani.)
2021. ápr. 15. 12:32
 24/25 A kérdező kommentje:
Igen így állok hozzá, megprobalom aztán alakul valahogy. Sajnos van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy magamra veszem amiket mondanak, és kattogok rajta sokáig.
2021. ápr. 15. 12:35
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős érzés. Sok sikert!
2021. ápr. 15. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!