Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megtehetik hogy nem veszik be...

Megtehetik hogy nem veszik be sehova? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2.5 éves, vissza kell mennem dolgozni, mert sajnos szétmegyünk az apjával. Fel is vettek már dolgozni, április vége fele kezdek (mondtam a munkahelyen, hogy csak akkor tudok, addig elintézem a gyereknek a bölit vagy ovit, + beszoktatás)

Munkaszerződést még nem kaptam ezmiatt, csak az orvosi vizsgálaton voltam a héten, kb jövő héten hívnak hogy pontosan hányadikán kezdhetek jövő hónapban.

Lényeg a lényeg: faluban lakunk, itt nincs bölcsi, csak ovi. Próbálkoztam azzal a városi bölivel, amelyik városba megyek majd dolgozni, ( nyártól egyébként ott is fogunk lakni a kisfiammal abban a városban) de elutasítottak, mivel nincs hely, és elsőkörben az ottani lakcímű gyerekeket veszik fel amúgy is. Az ovikba sincs ott hely. Itt a faluba ovi van, de nem akarják bevenni mivel még nem szobatiszta. Beszéltem a városi önkormányzattal ma délután és azt mondták, hogy nem tudják elintézni, hogy bevegyék a városba se bölibe, se oviba, mivel telítve vannak és MÉG nem ott van a lakcímünk, de mondták hogy próbálkozzak a falusi ovinkkal, mivel még itt a lakcímünk, és hivatalosan már nincs olyan rendelet, hogy szobatisztaság kötelező. Sajnos már csak hétfőn tudom felhívni az ovinkat, de félek, hogy elutasítanak újra, mivel nem szobatiszta. Így hogy egyedülálló leszek és van munkám, valahova csak bekéne hogy vegyék, vagy nem? Máshogy nem tudom megoldani. Ilyenkor mit lehet tenni?

2021. márc. 26. 20:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
44%
És ha előrébb hoznátok a költözést? Igy már lenne lakcimetek ami alapján fel tudják venni bölcsibe.
2021. márc. 26. 22:13
 12/30 anonim ***** válasza:
87%

Ez a bölibe szó borzalmas!

A bölcsik annyira tele vannak a csok és minden más miatt, hogy várólista van. Ha lakcíme igazolás lesz sem biztos beveszik.

Elsőnek a leendő oviba írasd be a szeptemberi kezdésre! Add le a jelentkezést online. Ha van több ovi akkor add be mindbe.

Bölcsibe is!

Áprilisban már nem vesznek be gyerekeket a beszoktatás miatt

2021. márc. 26. 23:01
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

Ha esetleg Szfvár közelében laksz, gyermekfelügyeletet vállalok! :)

De ha nem, akkor én ezen az úton kapaszkodnèk meg.. :)

A bölcsik tényleg tele vannak, de várólistára felvehetnek. Esetleg valakihez ideiglenes lakcímmel nem tudsz bejelentkezni?

2021. márc. 26. 23:41
 14/30 anonim ***** válasza:
Magán bölcsőde esetleg? Másik út nem nagyon lesz járható, tekintve hogy nem óvodaköteles a gyerek.
2021. márc. 27. 06:46
 15/30 anonim ***** válasza:

Sajnos mi 20 bölcsibe nem találtunk 1 helyet 😟

Végül úgy sikerült, hogy épp egy gyermeket kivettek költözés miatt.

Magán bölcsit mondanék én is ötletnek.

2021. márc. 27. 06:50
 16/30 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseriteni, de allami helyre esetytelen. Ahogy elottem irtak, nem ovodakoteles, szoval az ovi kizart. Igy aprilistol a bolcsit sem latom realisnak, foleg igy a jarvany kozepen. Inkabb maganintezmenyekben nezz szet.
2021. márc. 27. 06:52
 17/30 A kérdező kommentje:

Magánbölcsi nincs a közelben, kb 2 órával előbb kéne kelnünk ogy onnan beérjek dolgozni, és nem is biztos hogy visszaérnék érte mire zár.

Babyszitter nagyon sokat elkérne?

2021. márc. 27. 07:49
 18/30 anonim ***** válasza:

Meg, nem szobatiszta és nem óvodaköteles, ez van.

Nagyszülők esetleg?

2021. márc. 27. 08:15
 19/30 anonim ***** válasza:
Oviba nem veszik be általában, bölcsi, vagy baby sitter, szerintem 1500/óra.
2021. márc. 27. 08:50
 20/30 A kérdező kommentje:

Nagyszülők messze, van aki külföldön, meg amúgy is fiatalok, dolgoznak még jó pár évig...

Dédszülőt kérdeztem, mivek ő nyugdijas, de ő nem vállalja a korából adódóan

2021. márc. 27. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!