Iskolaérettséggel kapcsolatban kutatok. Mi a véleményetek arról, hogy a gyermeknek 6 éves korában kötelező iskolába mennie? Ha korainak tartjátok, milyen területen?
20 egyébként nyilván az is gond volt hogy későbben értem.. minellett az is, hogy a többiek meg koràn.. mèg mai viszonylatban is, és évvesztesként ültek velem együtt.
És az alapelgondolást hogy valóban iskolaéretten menjenek jónak gondolom.. tehát azt is, ha valakit visszatartanak.
De ami itt ment a környékünkön az katasztrófa volt..
Ezt is szabályozni kellett.
Probléma, hogy nem működik, ahigy akik megtapasztaltàk màr rávilàgítottak
21 en azt gondolom egyébként ezt az óvónők tudnak legjobban megítélni. Nekik kene alapból az ajánlást megtenni erre.
Nem valakinek egy óra alatt. És itt tényleg nem az életkor a döntő.
Én voltam a második legidősebb az osztályban, általànosban a legidősebb, én 16 évesen menstruàltam először, mindenben a legbènább voltam, érzelmileg, szociàlisan is teljesen alulmúltam a többieket, rengeteget hisztiztem/sírtam. 2 évet kellett volna visszamaradnom, de kitűnő tanuló voltam, csak mozgásban, játékban, barátkozásban, felszólalni merésben éretlen.
A mellem is 17 körül kezdett valamennyire nőni, és sokat szekàltak, hogy én vagyok a legvékonyabb, pedig ettem. A tornasor végén voltam magasságban IS. Emlékszem volt több gyerek, akiknek a méretei, magasság/súly frusztráltak már elsőben is, hiszen én voltam az idősebb, és az egyik lány 11 évesen kezdett menstruálni és volt cicije, mi arra fogtuk, hogy kövér volt..
Ki tudja. Az érzékeny gyereket minden zavarhatja, aki az átlaggal tart, azt nem fogja érdekelni, hogy ki milyen magas, vagy hány kiló. Emlékszem a fogam is később esett ki, 8 felé, másoknak meg már 5,5 évesen kiesett pár.. Persze szerencsére (?)most is 10 évvel fiatalabbnak látszom, szóval az előnye is megvan a későnérésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!