Oviba egy héten hány nap kötelező vinni a gyereket? Olyan van, hogy a nagymama azt mondja, majd ő vigyáz rá?
1-es és 2-es felmondta szépen a jogszabályt.
Én meg azt tanácsolom, ha ilyet akarsz, beszélj az óvónőkkel, beleértve a vezető óvónőt is. Kis- és középső csoportban jó eséllyel engedik, ha normálisan szocializálódott kisgyerek, nem zűrös a családi háttere. Valószínűleg papír szerint aznap is ott van, tehát ez sundán-bundám módszer, de szerintem elég gyakori.
Nálunk az oviban olyan van, hogy leigazolhatom neki én is többször, ha valami miatt hiányzik. Persze betegség esetén kell az orvosi igazolás. Nem gyakori, hogy valaki csak úgy nem viszi a gyereket.
Személyes véleményem, hogy ez nem jó a gyereknek, mert ilyen korban sokat tanulhat az óvodában. Szocializálódással is lehetnek később problémái, és azért egy nagymama nem képes úgy fejleszteni, mint egy pedagógus.
"A hét 5 napján napi 4 óra óvoda kötelező attól az évtől, amelyben a gyerek betölti a 3. életévét augusztus 31ig."
Ez így van de mégsem :)
Ugyanis a szülő BÁRMENNYI napot igazolhat. Ebből következően nálunk van aki péntekenként nem jár. És nincs semmilyen susmus, ez tök legális, az ebéd is le van mondva időben.
Fura, de ezt még nagycsoportban is megteheted.
Na ennyire kötelező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!