Rendszeresen eltünik a gyerekem ruhája az oviba. Mit csináljak már?
Mi szülök nem mehetünk be az oviba. Reggel beadjuk,du kiadják a gyereket. Hétvégén a csere ruhákat és ágynemüt is haza adják.
Nincs meg 2 melegitő nadrág 1 pulcsi és 3 poló. Persze nem egyszerre tüntek el. Mindig jeleztem az ovónőnek hogy hianyzik az adott ruha darab a héten többször rákérdeztem hogy meg lett e. Mondták hogy még nem vagy hogy igen penteken azt is elrakják neki. De kb hülyének vagyok nézve mert az adott ruha nem került haza.
Ki irtam ovis csoportba is h keressük a ruhákat. Tudom hogy lehet figyelmetlen a gyerekem más polcára rakja a ruháját véletlen a gondozónők másnak pakolják el stb...
De nem hiszem el ha másik szülőnek ha hozzá kerül egy ruha ami nem övüke nem tünik fel...
Elegem van,már lassan nem merek a gyerekre ruhát adni mert eltünik. Nem más gyerekére dolgozok h azt öltöztessem.
Nálunk nem is lehet bent olyan ruha, amiben nincs jel. Semmi. Így nincs olyan gond, hogy 3 Elzás pólóból melyik kié.
Nem csodálom, hogy a dadusoknak erre már nincs energiájuk. Képzeld el, ha csak minden 5. anyuka visszaküldené az elveszett pókemberes gatyáért, amiben nincs jel, fogalma sincs, hová tette a gyerek, de közben öltöztessen még hármat!
Az mondjuk jó kérdés, hogy akinek a zsákjába belekerült, miért nem viszi vissza.
Ha nagycsoportos miért kell ennyi ruha?
A zsákjában van egy váltóruha (trikó, póló, nadrág, bugyi, zokni) és ennyi. Ki sem szokta venni a zsákból.
Overall nadrágban megy és kabátban, azt muszáj felvennie, amikor megyünk haza. Amúgy nem veszi le a többi ruháját, így nem is tudja elhagyni.
Először azt hittem kiscsoportos, de amikor láttam, hogy nagycsoportos furcsálltam.
Miért kell annyiszor átöltöznie?
Ez nálunk is volt,pedig akkor még közelben se volt a vírus.
Ezzel nemtudsz mit kezdeni.
Sőt készülj fel hogy ahogy a suli elkezdődik heti szinten tűnik majd el valami.
Egyrészt mert nincs dadus,a takarító csak felrakja a polcra amit a földön talál,aztán vagy ügyes a gyerek és felismeri (hidd el,van hogy azt se tudják mi volt rajtuk reggel)..vagy nem,és kallódik hetekig.
Szülőin mondta is a tanárunk hogy még a ceruzákra is írjunk nevet ha van kapacitásunk mert több 10 darabot talál a nap végén a földön,de senkié se. Ott lapulnak a tanár asztalán egy dobozban,hátha megkerül a gazdi.
Mi vírusmentes időben kezdtük az első osztályt,bemehettünk a terembe keresni a ruhákat,márciusban ugye karantén. Most a másodikban a kapun se tehetjük be a lábunk,és ha nincs meg valami,lesz@rják. Nem segítenek keresni. A maszkokat pl hetente pótolom,pedig név osztály beleírva. 2-3 db van pluszban a táskában már.
És arról nem is beszélve hogy több gyerek viselhet ugyanolyan ruhát,cipőt.
Szóval ne spanold magad,inkább edződj a sulihoz.
Abszolút megértelek, nálunk is hasonló a helyzet.. Én már beletörődtem, hogy pepcos akciós ruhákat veszek és abban ovizik a fiam, mert egyszerűen elfáradtam abba, hogy pitiánernek és filléreskedő dolognak tűnő problémáért pattogok heteken hónapokon keresztül... Más szülők szinte csak legyintenek, hogy van az úgy..
Hát nem tudom. Maga a helyzet idegesít a legjobban, hogy nem érzem hogy bárki törődne a kérdéssel. Mi se mehetünk be az épületbe, azt se tudom milyen a csoportja a gyereknek, mert ősszel kezdte az ovit... Azt se tudom neki mondani, hogy hova rakja a pulóverét ha leveti, mert a szekrény kinézetét se ismerem..
Ha semmi nem válik be a fent említett tippek közül, akkor a legtöbb esetben szerintem az a megoldás, hogy olyan ruhába küldjük be a gyereket oviba, amiért “nem kár” - már ha nem kerül elő később.
Megy abba amibe reggel elviszem.
A zsákjába van: csere poló,rövid nadrag,hosszú nadrág,bugyi,zokni és1 vekonyabb pulcsi.
Csak arra tudok gondolni hogy a csere ruhákat is kirakják a polcra mert mikor poló túnt el kérdeztem a gyereket h le kellett cserelni a polod vagy miért nincs meg? Mondta hogy nem meg hát az volt rajta amibe reggel ment.
Mire oda érek érte fél5re már kabat cipő rajt van. Múltkor itthon látom h a kabát alatt nincs pulóver. Azt mondta nem találta meg és ovónéni sietette h öltözzön. Másnap reggel szóltam hogy pulcsi nélkül jött haza és délután a tegnapi pulóvert hazavisszük adják ki. Azóta sincs meg.
És igen,baromi idegesitő hogy sz.arnak az egeszre egy nagyot.
Covid elött mikor bemehettünk a zsakból a benti gatyán kivül nem vettem ki semmit. Gyereknek mondtam ha fázik vagy leönti a ruhajat a zsákba van a csere ruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!