Anyukák,titeket zavarna egy tetovált dajka az óvodában?
Jézusom, te nagyon tájékozatlan vagy. Mit gondolsz, a horrorfilmen a sok fóbiás felnőtt retteg?
Amúgy szerintem is menőn van elkészítve, hiszen valódinak látszik, pedig csak rajz, de a témája ijesztő!
A felnőttek is félnek, ha félelmetes dolgokkal találkoznak, a fóbia egészen más, legtöbbször nem félelmetes dolgok váltják ki.
Én be is fejeztem, nyugtasd csak magad azzal, hogy a gyerekeknek oké a felnőtteknek is ijesztő tetkó.
Attól, hogy a felnőtt fél valamitől még nem biztos, hogy a gyerek is fog ezt próbálom elmagyarázni, hogy a felnőttek amúgy sokkal gyakrabban félnek olyanoktól amiktől a gyerknek esze agában nem lenne félni csak a környezetében ezt látja naná, hogy félni fog ha azt látja, hogy a saját szülei félnek a filmben levő szörnytől pl vagy akár egy élethű tetoválástól. Az a baj, hogy megpróbálja az ember kivetíteni ezt, hogy jesszus én félek ezért szerinted a gyerek is fog pedig csak eszébe sem jutna csak tudat alatt generálod benne ezt.
Én a magam és környezetem példájából tudok szerinted tájékozatlan lenni. Mert ha nem óvnánk még a széltől is a kölköt akkor hamarabb rájönne, hogy attól amitől te félsz vagy ami szerinted ijesztő még neki nem kell annak lennie.
De hiába vitázunk itt, mert ne kell egyet érteni csak elfogadni, hogy az ami neked nem fér bele pl ilyen helyzet esetén még másnak lehet tök oké és nagy valószínűséggel nem lesz rossz hatással a gyerekre az ha találkozik ilyesmivel akár már oviban. :)
Hát nem tudom, én ovis koromban rettegtem egy könyvtől, amiben a boszorkány (hófehérke mostohája) részlet gazdagon volt ábrázolva. Szó szerint rettegtem, pl. nem maradtam egy szobában azzal a könyvvel.
Így az ilyen jellegű tetkókat en se javasolnám gyerekek közé. Alapból egyébként nekem sincs bajom, pedig én roppant konzervatív ember vagyok, de ha nem félelmetes, nem zavarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!