Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Pedagógiai szakszolgálatnál...

Pedagógiai szakszolgálatnál az iskolai halasztás kérelem miatt a pszichológiai és a pedagógiai vizsgálat(5 éves) miből áll?

Figyelt kérdés
2020. nov. 18. 13:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen!

Nehéz ügy.

Én kértem a vizsgálatot, de az ovin keresztül küldtük be, így lehet úgy számít, mintha az ovi kezdeményezte volna.

Ha nem hozták volna ezt az új törvényt, most se erőltetném.

Születése óta fejlesztést kap, szépen menetel előre, de kell az az egy év. Még annak a végére se hoz majd be mindent.

2020. nov. 20. 14:10
 12/27 A kérdező kommentje:
A papíron az áll,hogy szakértői vizsgálaton való részvétel. Akkor ez milyen vizsgálat lesz? Nekünk azt mondták az iskola halasztás miatt kell.
2020. nov. 20. 16:49
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha az óvoda küldött, akkor valószínűleg komplex vizsgálat, amiről fentebb írtam, hogy csak akkor fognak bármit is javasolni az iskolakezdésről benne, ha minimum BTMN-esnek bizonyul a gyerek.

Ha nem találják BTMN-esnek, akkor nem lesz javaslat a kapott papíron.

2020. nov. 22. 10:40
 14/27 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, honnan veszik az ovik ezt a suletlenseget, az előttem szóló jól írta, csak akkor kaphat ebben a formában javaslatot a halasztasra, ha minimum BTMN, de ha nem, akkor kaptok egy sima szakértői véleményt es ennyi. Iskolai halasztashoz az oktatási hivatalhoz kell fordulni, ők jelölik majd ki a szakszolgalatot az iskolaérettségi vizsgálat elvégzésére. De ez már tavaly is így volt, ezért nem értem, miért nem tudják ezt az óvodák. Minket is már többen kerestek ezzel, szülők is, maguk az óvodák is, de el nem tudom képzelni, honnan jött ez, vagy miért gondolják, hogy így egyszerűbb.
2020. nov. 22. 13:05
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Fogalmam sincs, hogy akkor miért mondták nekünk ezt ha tudtam volna nem írtam volna alá a papírokat. Ugyanis a hölgy aki csinálta szeptemberben a felmérőt az 5 éveseknek ő mondta azt, hogy járni kell fejlesztésre x-y gyereknek. És most pedig alá írattak velünk egy papírt, hogy pedagógiai és pszichológiai vizsgálat ezek kellenek, hogy a gyerek maradjon még 1 évet az óvodában. Egyébként azért is szeretném, hogy maradjon mert jelenleg olyan csoportban van ahol ő most középső csoportos.
2020. nov. 22. 16:30
 16/27 anonim válasza:
60%
Sziasztok! Engem az érdekelne ennek kapcsán, hogy van-e "veszélye", hogy nem engedik iskolába a 2020. novemberében 6. évét betöltött lányomat korábbi SNI státusszal? A fejlesztők (állami és magán) szerint jól halad, az óvónők úgy beszélnek, hogy "megy szeptemberben iskolába"... És én is szeretném, mert érdeklődő, okos, magától fedezi fel a számokat (számolási szabályokat is - összead), elkezdte figyelni a betűket, rövidebb szavakat (csupa nagybetűvel írva) elolvas.... Nem hiszem, hogy jót tenne még egy év óvoda. Vagy most ne aggódjak ezen, hisz' alapvetően minden 6 évest küldenek iskolába? Köszönöm!
2020. nov. 23. 15:09
 17/27 anonim ***** válasza:

16, korábbi SNI-s? Azaz már lekerült róla?

Egyébként csak annak kell izgulnia, aki halasztást akar.

2020. nov. 23. 16:52
 18/27 anonim válasza:

17. Nem került még le. Majd most egy-két hónapon belül kell megint mennünk.

Csak pár hete beugrott, és azóta nem hagy nyugodni, hogy nehogy visszatartsák. Mert ugye pl. figyelik, hogy mennyire izgága. Na most, új emberek között, új feladathelyzetben, az első negyed órában kicsit ficereg. De utána teljesen elmúlik (nyár óta van új fejlesztőnk privátban, Nála is ezt csinálta legelőször, azóta egyszer sem.) Csak hát egy Szakszolgálati vizsgálat pont ennyi ideig tart, úgyhogy jó eséllyel megint ráírják, hogy hiperkinetikus, holott nem az, csak zavarban van az elején. (Mint ahogy szerintem még a felnőttek is szoktak)

És véleményem szerint, kifejezetten hátra húzná, hogyha még egy évet az óvodában kellene elpazarolnia

2020. nov. 23. 22:11
 19/27 anonim ***** válasza:

18, a szakszolgálat csak most szeptember és december között foglalhat állást az iskolakezdéssel kapcsolatban BTMN-es és SNI-s gyerekek esetében, és csak akkor ha 5 évet betöltötte, de a 6-ot még nem.

Tehát nektek csak a novemberi szülinap előtti felülvizsgálaton szólhattak volna bele az iskolakezdésbe.

(Ezért szoktak rendkívüli felülvizsgálatot kérni erre az időszakra azok, akiknek halasztás kell).

2020. nov. 23. 22:36
 20/27 anonim válasza:
19. Nagyon köszi az infókat!!!
2020. nov. 24. 05:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!