Máshogy viselkedik a gyerek az oviban?
Tegnap kezdte az óvodát a 3,5 éves lányom , idáig itthon volt velem és a 20 hónapos tesóval. Várta nagyon, örömmel ment. Viszont mikor ebéd után hoztam el az óvónő nekem esett, hogy jobban meg kell fogni a gyereket,el van kapatva, mert semmit nem csinált, nem kötötték le a dolgok, meg le se tolja amit a felnőtt mond. Na meg hogy nagyon babás.
Na már most itthon egyáltalán nem ezt tapasztalom. sokszor első kérésre csinál mindent. Kér, megköszön nagyon tisztelettudó is. Nem tudom mit kellene máshogy csinálnom, mert mire fegyelmezzem jobban ha itthon relatív jól viselkedik. Néha van hiszti persze, de tudja hogy sem engem meg az apját nem hatja meg és hamar abbahagyja, meg a figyelemelterelés is jól szokott működni.
Amúgy jól érezte magát és szívesen ment ma is. Csak nekem van már gyomorgörcsöm az egésztől.
Óvónőként azt mondom, a ti óvónénitek nagyon szakszerűtlen vagy pályakezdő.
Egy nap után ilyen következtetéseket levonni?!
Majd ha január elején is ez a helyzet, akkor jogosan szól. De egy nap után? Felháborító...és az ilyen kolléganők miatt nem tisztelik a szülők a normális pedagógust.
Ha az óvónő a legelső nap után már ilyeneket mond, akkor tényleg hülye.
Ha egy éve járt volna oda, és akkor mondaná, akkor esetleg valóban lenne mit megbeszélni vele.
De könyörgöm: első napja volt az óvodában!
"Semmit nem csinált, nem kötötték le a dolgok"
Mégis mi a búbánatos lóf...nak kellene lekötnie? Ha egész nap sírt volna az anyukája után, azt is tudomásul kéne vennie, és vigasztalnia. Ha egész nap a sarokban gubbasztott volna bánatosan-dacosan, azt is el kellett volna fogadnia, és szeretettel, türelemmel bevezetni a játékokba.
Nem azt mondta, hogy bárkivel is agresszív volt.
Amiket szóvá tett, az kb. úgy hangzik, mintha egy elsős iskolásnál tette volna szóvá a tanító nénije, bár még ott is túlzás lenne egy nap után ítélkezni.
Kérdező, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az óvónő emberileg alkalmatlan arra, amit csinál. Figyeld, hogyan alakul a helyzet, de készülj arra, hogy hosszú távon el kell menekítened innen a gyerekedet.
És hogy az óvónőnek mit mondj?
Az igazat! Hogy otthon hogyan viselkedik. Te otthon tudsz rá hatni, ez a te dolgod. Az óvodába nem tudsz bemenni, és helyette megoldani, amit neki kéne.
Annak lenne értelme, hogy óvatosan beszélgetsz a gyerekeddel arról, hogyan zajlanak a napjai, mit mondott neki az óvónéni, adódott-e valami konfliktus. Esetleg váltótárs óvónénitől, dadustól kérdezni, hogy ők milyennek látják a kislányodat.
Nem írom le a sztorinkat, mi is megkaptuk, a gyerek ellentéte az oviban annak, ami velem nem csak otthon, hanem bármilyen közegben.
Kell szerezned viszonyítási közeget!
Vidd táncra, sportra, csapatba, hogy onnan is kapd a pozitívat az óvónő “ellen”.
Az enyém 1. bölcsiben borzasztóan viselkedett, másodikban a legjobb gyerek volt, oviban kegyetlen, akkor vittem sportolni, ott gyönyörűen viselkedett, aztán egy másik csoportba, ott megint rosszul, most megint új csoportban fog kezdeni.
Személy és közegfüggő, hogy viselkedik, ahol szeretettel fordulnak felé, és segítik, ott szépen viselkedik, a tàvolságtartósabb fegyelem legyen helyeken, ahol a többi gyerek viselkedését sem tudják rendben tartani, ott sokkal rosszabb ő is.
Mindenképp vidd csoportos különórára, bármibe, vagy az ellenséges óvónő ki fog kezdeni téged és rá fog szállni a gyerekre. Ha azt hallja, hogy táncon 15 gyerek közt példásan viselkedik és otthon is, ő fog változtatni és nem téged vagy a gyereket fogja szapulni!
A legjobb, ha olyan foglalkozásra viszed, ami az oviban van. Ha óvónő egy másiktól hallja, hogy Sárika egy kisangyal, akkor rá fog jönni, hogy vele van gond, nem veletek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!