Ellenőrzik az óvodai dadusokat?
Anyám szomszédságába költözött egy új szomszéd. Már hónapok óta panaszkodik, hogy úgy füstölnek, mint a gyárkémény, büdösek, üvöltöznek, bunkók és elsők között balhéznak a gyerekzaj miatt.
Minap voltunk látogatóban és akkor láttam, hogy a gyerekem óvodájában dolgozik, mint dadus. Eleve egy mufurc unszimpatikus nő, örültem, hogy nem a gyerekem csoportjának a dadusa.
Viszont elgondolkoztatott, hogy bárkit odaengednek a gyerekek közelébe? Eddig is köztudott volt, hogy érettségi sem szükséges, na de azért az életkörülményeket egy kicsit szemügyre vehetnék. A szülőktől még azt is kérdezik milyen a nagyszülőkkel a viszony, akikkel heti 5 napban 4-8 órát töltenek bármilyenek lehetnek?
Örülnek, hogy van aki ott akar dolgozni, nem hogy még válogassanak. Ha az óvodai munkájára a körülményei nem hatnak ki, akkor őket nem érdekli.
A lányom bölcsijében volt egy dajka, aki munka után a kocsmában tengette a szabadidejét. Ha valaki meglátta a bölcsiből, akkor mindig elfordította a fejét, gondolom bízva abban, hogy nem ismerik fel. Nem a mi csoportunkban volt, hanem a szomszéd csoportban, de reggel és délután voltak összevont csoportok. Olyankor volt, hogy a lányomra is ő felügyelt. De nagyon kedves volt, a gyerekek imádták. Ha nem láttam volna, nem hiszem el róla, hogy iszik.
Tehát egy alkoholista vigyáz a picikre. És ha valami baj történik? Akkor ki lesz a hibás? Aki elfordította a fejét?
Ez akkor is veszélyes. Egy szülőre rámondanák, hogy felelőtlen, gyámügy és mindenki a nyakába lihegne. De egy dadus, akivel sajnos sokszor több időt töltenek a gyerekek, mint a szülőkkel, annál rendben van?
Örülnek, hogy valaki egyáltalán még csinálja ezt, óvónő, dadus is hiányszakma. Totál alul vannak fizetve, 100 ezerért senki nem megy oda, aki meg igen, az olyan is. Tisztelet a kivételnek persze. A munkajuk is rossz abból a szempontból, hogy nagy rajtuk a felelősség, meg sok a hülye szülő, akikkel foglalkozni kell. Az iskolában ugyanez várható, a tanárokra is igaz mindez, mondjuk ahhoz már kell diploma, de a ponthatár nagyon alacsony tanárszakon. Akinek van egy kis pénze, az igyekszik az állami intézményekből kimenti a gyerekét magánba.
Kinek jó? Az államnak, akinek fizetést kéne adnia a kisgyermeknevelőknek és a pedagógusoknak, de helyette magukra költik a pénzt. Az ő gyerekeik úgyis méregdrága magániskolákba járnak, a parasztjának meg jó lesz a szar is. Ez most a hozzáállás fent. Sopankodik mindenki, aztán a tanártüntetésekre nem ment el senki, meg "engem amugy nem érdekel a politika". Hát akkor ez lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!