Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miben más egy Waldorf ovi...

Miben más egy Waldorf ovi mint egy sima ovi?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 7. 20:03
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Az még hozzá tartozik, Steiner látta, hogy az első világháború az nem normális, nem szabadna megismétlődnie. Ezért azt gondolta, hogy oktatással lehet olyan felnőtteket nevelni, akiket nem lehet mainpulálni hamis propagandával és háborűba vinni. (megölni egy másik embert? tényleg ilyen szinten vagyunk?) A wiki részletes infokat ad: [link] Amint látom, még mindig ilyen szinten vannak az emberek, a koronavirus miatt egymás ellenségei lettünk megint. (Vagyis sokan azt hiszik.) Ezt neveléssel lehet megváltoztatni, ami gyerekkortól kell kezdődjön.
2020. ápr. 12. 09:31
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom aktuális e még de azért írom le a véleményem mert én személyesen oda is jártam.

Ahova én jártam az a gödöllői waldorf ovi volt, és ahogy leírták már tényleg csak természetes anyagokból voltak a játékok, nem volt semmi műanyag. Az udvaron sem azok a szokásos játékok voltak (pl nem volt csúszda, hinta) de hinta helyett pl volt kötél amivel lehetett helyettesíteni. Ami nagyon jó volt, hogy engedték a gyerekeket 'kreatívkodni" emlékszem bent volt egy komód féleség és arra engedték hogy támasszunk egy asztalt (ez volt a csúszda :D ). Minden héten egy nap segíthettünk cipót sütni, ugyan így minden héten elmentünk legalább egyszer sétálni, nem adtak semmiféle hagyományos édességet (cukrot, csokit) helyette magokat kaptunk minden ebéd után. Szüleim mesélték hogy a költségeket pedig nem úgy kellett fizetni, hogy pl mindenkinek 10000 hanem a bevételek alapján osztották el, tehát aki 200000et keresett annak kipótolták azok akik mondjuk 500000 kerestek havonta. (Egyébként a pontos költségeket nem tudom). Nálunk délután is volt ovi ugyhogy nem értem ezt honnan vette az egyik válaszoló, illetve az sem igaz hogy iskolába nehezebben illeszkednek be, mert ez nekem eléggé könnyen ment (államiba jártam).

Összességében szerintem a waldorf ovi eléggé jó az iskolát nem tudom.

2020. júl. 29. 12:35
 13/15 anonim ***** válasza:
92%
Az lemaradt, hogy egyáltalán nem voltak "állami oviból kitett gyerekek"
2020. júl. 29. 12:36
 14/15 anonim ***** válasza:
59%

Nincs is olyan, hogy waldorf bölcsőde, sőt, még az óvodai felvételnél is azt részesítik előnyben, aki már a négy éves korhoz közelebb van.. szóval ennyit a problémás válaszolóról. Meg az is valószínű, hogy a 30+ ezer forintos havidíjért az elhanyagolt, kisegítős gyerekek járnak oda, hogyne. Hagyjuk már.

Állami óvodákban is egyre több, ahol csak természetes dolgokkal vannak körül véve stb. Óvodában nem olyan egetrengető a különbség eleve az óvoda jellege miatt, az iskolában jön ki jobban a különbség.

Ami amúgy nagy különbség, hogy a waldorf egy bizonyos mentalitást, hozzáállást feltételez, ami alapból jó, mert a gyereket nem fogják kinézni a hasonló környezetben, de ebben azért sajnos vannak durva szélsőségek is. Pl. aki kimeredt szemmel óbégat, hogy ha rájön, hogy egy gyereknek megengedték otthon, hogy megnézzen egy mesét, mert ezzel "a világképe torzzá" lesz, s az ő "romlatlan" gyermekének is tönkre teszi a lelkét meg ilyenek. Meg most a digitális oktatásnál, felháborodik, hogy mert a tanító a tizenegyévesek osztályának merészelt egy darab videót küldeni és szinte habzik a szája, hogy mit képzel hiszen az ő gyereke nem láthat képernyőt... Mindenütt vannak hülye szülők, ez tény, de ezt a fajta állatot máshol ugye nem fogod kifogni.

2020. okt. 6. 15:33
 15/15 anonim ***** válasza:
66%
14# vagyok ja és ugye a waldorf működéséből, jellegéből adódóan jobban közel kényszerít az ilyen szülőkhöz is. Nem tudod kerülni, mert nem annyit látod a többi szülőt, mikor reggel "kidobod" a gyereket, délután meg felveszed. Nekem ezzel az egyetlen dologgal van gondom. Már nem azzal, hogy közösséget kell alkotni, hanem mikor ilyen agresszív barlangi hippi kerül bele, akit legszívesebben mindenki hókon csapna egy lapáttal.
2020. okt. 6. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!