Miben más egy Waldorf ovi mint egy sima ovi?
Ami jó, hogy sok a kézműves foglalkozás (együtt főznek stb.)
Csak délelőtt van ovi, tehát ebéd után el kell hozni.
Ami számomra negatív, hogy túl sok a szülői feladat. Túl sok program van. Van, aki élvezi, én sajnos nem ilyen vagyok.
Ami szintén rossz (de ezt inkább hallásból tudom), hogy nehezen illeszkednek be a suliba, mivel más közösséghez szoktak.
Ha tényleg érdekel, olvasd el Kim John Payne-Melegszívű fegyelmezés, Rudolf Steiner - Szabadságra nevelés.
A Waldorf egyenként figyel oda minden gyerekre, mivel nem vagyunk egyformák. Van aki festeni szeret, van akit a csillagok érdekelnek, de a lényeg, hogy minden gyerek találja meg az életben a hivatását. Az állami droidokat nevel, a szülő beteszi, mossa kezeit, a gyerek lefárad, jó sok házit is kap, nem bosszantja a szülőt. A waldorfnál a szülők is odafigyelnek a gyerekre, márcsak azáltal is, hogy ők festik ki közösen pl az osztálytermet, ezáltal a gyereked szülőtársait is megismered, látod, hogy milyen közegben nő fel. Szóval a gyereked maximális figyelmet kap, és azt kapja, amire neki van szüksége. Nem egy ráerőltetett sablont.
Régen, míg az emberek nem voltak nyitottak rá, tényleg voltak hátrányosabb gyerekek is, mivel a waldorf oktatásnak van türelme igazodni a különböző képességű gyerekekhez, de mostanság nagyon nehéz bekerülni egy-egy jó waldorf oviba-iskolába. Egyszóval, ha a gyereked waldorfot végez, akkor lesznek saját gondolatai... ami nem tudom, hogy hátrány, vagy előny a mai világban. Döntsd el te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!