Egy 3,5 évesnek már kell tudnia cipőt kötni?
Nem is ertem, hogy gondolhattad hogy egy gyereknek aki nem tud cipok kotni majd raadod oviba?
Balesetveszelyes raadasul a tobbi gyerekre nezve is.
Itthon én is tanítgatom, de az oviban heti 5x van és pl most télen, mire hazaér, sötét van, nem megyünk már sehová. Ergo, hétvégén tudom tanítani, hétköznap meg tépőzárazik. Szerintem nem ártanak azért oviban is 1-2x gyakorolni, nem csak én itthon a hétvégén. És mondom, nem akarom én, hogy 2 héten belül cipőt kössön. De ha nem tanítom, 10 évesen se fog. Csak el kéne kezdeni és nem csak nekem a hétvégén.
Egyébként igen, a fogmosás és a segítés ügyében is csalódott vagyok én is. A bölcsiben mindig fogat mostak ebéd után tavaly és csak utána engedték haza (ebédig volt csak ott), most az oviban, meg nem mosnak fogat a kicsik, mert nem bajlódnak velük. Fura nekem ez.
És egyszer olyan is volt pl, hogy a fiam segíteni akart teríteni (itthon is szokott), az óvónéni meg leültette, hogy ő nem segíthet, csak a nagyok terítenek. Most akkor hol van itt a vegyescsoport-szellem? Bárhol utána olvasol a vegyes csoport előnyeinek, pont azt írják, h vegyesen csinálnának mindent. Itt meg a kicsik mindig félre vannak téve. Nekem egyre több a furcsaság, még akkor is, ha ez a normális állítólag.
De ezt nem 3 évesen kell erőltetni tanítgatni, hanem elés 5 évesen, mert pl iskolában már sok helyen fűzős cipőt kérnek tornaórán. De a 3 éves meg lehet h kudarcként éli meg h nem sikerül neki.
Ráadásul oviban tök balesetveszélyes is.
Terítésben nálunk csak nagycsoportban segíthetnek, akkortól van minden nap napos kijelölve minden asztalnál. Fogat pedig középső csoporttól mosnak.
Nálunk is vegyes csoport van és a kicsik, sok mindent nem csinálhatnak, amit a nagyok igen. Pl. kancsóból csak a nyagyok öntenek teát, ők kenhetik meg vajjal a kenyeret stb.
A kicsik más feladatokat csinálhatnak és megfigyelnek, ők is lesznek nagyok
Megértem az érveket, ellenérveket is, mégha nem is értek mindennel egyet. Én nem akarom, h az óvónénik tanítsanak meg bármit is helyettem, de azért egymás támogatására csak szükség lenne.
Én tudom, hogy az ovi leginkább csak gyerekmegőrző, ahol vigyáznak rá, míg én dolgozom és mindezt megpróbálják azért vidám és egészséges keretek között tenni, de azért mikor kifordított gatyában, kacsalábú cipőben jön ki hozzám az öltözőbe ovi után, vagy az óvónéni megalázóan kiröhögi a fiam mindenki előtt, hogy hogyan evett és miért sírt éppen az elmúlt órában, azért ezt nem kéne.
Na, mind1. Nem is erre irányult a kérdésem. Nem várok eztán semmit az ovitól, csak kizárólag "csomagmegőrzést".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!