Óvónőktől pár kérdés?
1, "hallatszik" :) Elmesélik a gyerekek, hogy mit láttak a tévében.
És az is látszik, hogy kinek olvasnak sokat.
2, Oviban már minimálisan segítünk, nemtől függetlenül elvárt az önállóság. Nincs ilyen tendencia, hogy a lányok...
3, nem
4, nálunk annak is bent alszik a gyereke, aki otthon van a kistesóval.
5, nálunk 4 körül
6, a plusz szabad játék lehetőségéről. De van, hogy délutánra is "szervezünk" valamit.
Azt nem is értem, hogy miért ne lenne értelme uzsonna után menni a gyerekért? Az első szülők akörül szoktak érkezni.
4 után egyre kevesebb.
7, gyerekfüggő. A többségnek nem sok. Eleve alszanak ~2 órát a 8-ból.
8, persze, de ez nem kivételezést jelent
9, Nem jobb és nem rosszabb. Gyerekfüggő és pedagógustól is függ.
1. látszik a koncentráción, a finommotorikus képességeken és a kommunikációban is sajnos. Meg mesélik is, hogy mi volt este/hétvégén/szünetben.
2. Kb ugyanott tartanak.
3. Az udvaron nem, bent általában visszafogottabbak a lányok.
4. Én udvariasságból kérdezem, ha tudom, hogy keres munkát anyuka.
5. Délben kb a gyerekek 30%-a megy haza, uzsi után az ottmaradtak fele, a maradék harmadért 5-6 közt jönnek.
6. Nem maradnak le semmiről, délután csak szabad játék van.
7. Sok, de a 8 óra még elmegy. Tavaly volt egy gyerekem, akit fél 7-re hoztak, este 6-kor vittek. Borzasztó szeretethiáyoa volt szegény.
8. Nincs kedvencem és olyan sem, akit nem szeretek. Mindenkiben van szerethető.
9. Én jobban szeretem a vegyes csoportot, de mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya.
10. Nincs baj a tesókkal.
11. Nem lettek idősebbek az alatt a 10 év alatt, mióta dolgozom.
"látszik a koncentráción, a finommotorikus képességeken és a kommunikációban is sajnos"
Vagy nem.
Kislányom megkésett mozgásfejlődésű, megkésett beszédfejlődésű, finommotorikája az izomtónusa miatt a béka seneke alatt (nincs erő a fogásában, nem tudja nyomni a ceruzát...).
Sose tévézett. Rengeteg mesét olvasunk neki csecsemőkora óta. 3 hónapos kora óta terápiát kap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!