Kötelező ebéd után hazavinnem?
Nekem van szerződésem, étkezésről is nyomtatvány, nektek nincs? Továbbá van még a házirendről, szabályokról, tanév rendjéről, ételek behozataláról meg ilyenek.
Budapesti ovik nagyrésze 6-6ig van nyitva, nálunk csak 5ig.
Nem oszthatod be más idejét és nem szükséges megindokolnia senkinek, mikor miért megy a gyerekért.
Van, aki terápiára jár, felújít, maszekol, sportol, időst ápol, prosti, sérült tesóját gondozza, szexfüggő, szerelmével van, alkohol problémái vannak, depresszió, pánikbeteg, gond van az egészségével, vagy simán csak introvertált vagy idegesebb típus és ordít, ha a gyereke túlfeszíti a húrt, ezért több időt kell egyedül töltenie, esetleg gyászol, állatokat lát el, önkénteskedik vagy bármi.
Egyik sem rosszabb a másiknál, nem kell megindokolnia, elszámolnia az óvoda/óvónő felé és egyiktől sem lesz rosszabb anya!
Mi az hogy azért van az óvoda hogy vigyázzanak a gyerekre? Mért a gyerek anyja nem arra van?
Aki csak lepasszolni akarja a gyerekét úgy hogy nem dolgozik, tehát ráérne, az hagyja ott nyugodtan délután 4-5-ig. Tudom sokaknak fáj az igazság, de ami tény az tény.Mindent meg lehet próbálni kimagyarázni, de azt senki ne beszélje be nekem hogy reggel 8 és 1 között nem lehet elintézni amit el kell. Extra dolgok persze akadhatnak, de nem napi szinten.
Az óvoda egyrèszt kötelező, másrészt lehetőséget biztosít, ingyen(étkezést, csoportpénzt, programokat és bevitt cuccokat biztosítva persze) gyermekfelügyeletre, ha akarsz élni vele, élhetsz!
Nem kell indokolnod, miért, egyszerűen közlöd, hogy a napi ellátást, amit kérdés nélkül fel kell ajánlaniuk, te kéred.
Kötelessége az oviknak ellátni teljes napra, nyitvatartási időben a gyereket, ezt fel kell ajánlaniuk, és ha igénybe akarják ezt venni, kérdés nélkül el kell fogadniuk, nem elszámoltatva a szülőt a heti programjáról!
Ez így van.
Nem a szülő felé kötelessége ezt ellátni, állami szerv, az állam biztosítja az anyáknak a felügyeletet az óvodán keresztül. Az ovi az állam felé tartozik elszámolással, onnan kapja a feladatot.
Ki is lehet forgatni, igen, az ovi gyerekmegörző-fejlesztő központ az adónkból, a szüleink, nagyszüleink és gyermekeink adójából, pluszban a mi hozzájárulásunkból is.
Szerencsére a törvény tudja, hogy nem mondhatja meg egy ember a másiknak, mikor indokolt másra bíznia a gyerekét ideiglenesen, ezért erre lehetőséget biztosít. Te nem làtod annak, más annak látja, a te véleményed nem számít. Ugye milyen jó ez?
Biztos rájössz milyen jó, hogy egyik ember nem szólhat bele a másik életébe, ha elgondolkozol, hogy mi lenne, ha az utca kiközösítene, mert szerintük rossz a hajszíned, vacak a ruhák, fogynod kéne, vagy többet sportolnod, jobb lehetne a kapcsolatod az anyáddal, látogathatnád többet az unokahugod, lehetnél kedvesebb a tesóddal, vihetnéd hosszabb távra sétálni a kutyád, esetleg beszélhetnél halkabban telefonálás közben
Jajj, nem ugyanaz? De bizony, hogy az, hisz hatással vagy másokra, téged látnak, hallanak, a rokonaid élete is számít, a háziállataidé is, nem csak a gyerekeké.
Mindenki a legjobban tudja, mi kell neki és a gyerekeinek/ állatainak.
Ha nem, a hatósàg kimegy és emlékezteti esetleg mevonja a felügyeleti jogàt.
Az senkit sem izgat, hogy 4 helyett 8 órát van valaki távol a gyerekétől, mivel ez nem káros a gyereknek, hisz minden gyerek legalább ennyit van távol az anyjától. Az tökmindegy, milyen okból, a gyerekre ugyanolyan hatással van az a 8 óra, bármi is az oka. Ami pedig fontos, hogy ez a 8 óra nem káros, hanem jó nekik!
Én elgondolkodnék annak a szülőnek a helyében akinek a gyereke még nyáron is oviba akar menni és annak örül ha mihamarabb bemehet és ha utolsónak viszik haza... mert nem, ez nem normális, ne örülj neki ha a gyereked boldogabb az oviban mint veled.
Szóval nyugodtan pontozzatok le, nem fog meghatni... az a szuper ha a gyerek szeret bent lenni, de általában a normál gyerekek annak örülnek a legjobban amikor mehetnek haza a szüleikkel.
Az meg aki otthon mereszti a popóját és így is cseszik elmenni délben a gyerekért az szégyellje magát. Kicsik a termek, nehezen férnek el az ágyak de te nyugtatgasd magad hogy majd kipakolják a fél szobát a dadusok meg az óvónők hogy elférjen a te gyereked is aki amúgy otthon is lehetne de akkor neked kellene foglalkozni vele, azt meg hogy képzelik amikor ők ezért kapják a fizut, neked meg ingyen kellene csinálnod. Szánalom hogy mennyi szülőnek nyűg a gyereke és mennyire nem szeretnek foglalkozni velük. Minek szültetek? Azért mert ez van megírva a nagykönyvben? Azért hogy legyen aki gondoskodik rólatok 30 év múlva? Bezzeg aki meg dolgozik örül ha van egy órája a gyerekére esténként. Ti kihasználhatnátok hogy van egy csomó időtök a gyerekkel foglalkozni, de az olyan uncsi igaz?
Az a szánalmas, ha egy 3-7 éves gyerek egész nap az anyján lógna, nem pedig pár óràt a barátaival töltene, mert annak a gyereknek az anyja túl nagy jelentőséget tulajdonít magának a gyereke életében, ha pedig biztosíthatná is a gyereknek a baràti tàrsaságàt és mégsem akarja, inkább kettesben van vele, szégyellje magàt.
Így is viselkedhetnék, de nem, nem teljesen így gondolom.
A gyerekem kiegyensúlyozott, jókedvű 5 éves barátokkal és extra szociális igénnyel. Én ezt elfogadom. Tudom, hogy szeret, de tudom, hogy 24 órából 12t szívesen játszana az ovis baràtaival. Természetesen úgy, ha én is ott vagyok, de szülők nem csövezhetnek oviban, a gyerekeket meg több órára nem lehet kölcsönözni, pláne nem esténként. Hogy a barátait választaná e pár órára ahelyett, hogy egész nap velem lenne, az szerintem teljesen normális bármelyik ovisnál, az enyémnél meg pláne.
Nem csak az én gyerekem ilyen. Minden átlagos gyereknek most fejlődnek a baráti kapcsolatai, szociálisan most nyílnak ki, olvass utána!
Nincs szükségem a csüngésére és kizárólagosságra ahhoz, hogy tudjam, hogy szeret és fontos vagyok, szerencsére neki sem
:)
Aki szerint egy egészséges ovisnak nagyobb örömet jelent 0-24ben az anyjával lenni, mint naponta pár órát másokkal is játszani, az ha már nem kezelteti magàt, legalább ne terjessze. Ha mégis terjesztené, nyomja ide a szakirodalmat, amire a véleménye épül.
51%-os
Most egy 3 évestől beszélünk, nem a tiédről... a 3 évesek még nem igazán kötnek barátságokat és igenis jobban örülnek ha otthon lehetnek még déltől anyával.
Mondjuk az én 5 évesem jobban örül ha átmehet a barátaihoz vagy ha hozzánk jönnek át, vagy ha csak simán bandázhatnak az utcán mintha az oviban kell játszaniuk szóval igen, ha választhatna itthon maradna de biztos neked van igazad, hogy normál gyerekek a fél napjukat az oviban szeretik tölteni :D
Az a gyerek, amelyiknek pár órára nem hiányzik az anyja fix környezetben, változatlan menetrendben, kiszámítható dolgokkal, folyamatosan foglalkoztatva, szeretett emberekkel körülvéve, az teljesen rendben van érzelmileg! Akinek ennek ellenére hiányzik az anyja, annak vannak gondjai!
Nem egész napokról van szó, hanem 8 óráról! Ennyit egy egészséges gyerek adott környezetben simán igényel!
Ha ide tudnám hívni a csoportot 12 től, idehívnám, de oviban vannak és nem is a közelben laknak, és nem is férnének el, a szüleikkel meg pláne nem, másrészt ovi után mindenkinek külön teendői vannak, tudod a napi rutin, nem egy gyerek szórakozásáról szól a nap, és azt a felszereltséget sem tudom biztosítani, mint az oviudvar(gigantikus homokozók, modern mászórendszerek, több hinta, trambulin, tér focizni, csúszdák, függőhíd, alagút)
Egy gyerekálom.
Biztos vacak ovikhoz, házsártos óvónőkhöz, neveletlen gyerekekhez vagytok szokva, nálunk nem ez van. Minden gyerek szeret oviba járni, az enyém kifejezetten, már 3 évesen is közösségpárti volt, 1 évesen a játszón kergette a gyerekeket, hogy fogják a kezét, 2 évesen kezdte a bölcsit.
Többet nem szólok hozzá, nem kell mindenkit meggyőznöm arról, hogy a gyerekek szeretik az anyjukat attól, hogy pár órára tudnak és akarnak is nélküle létezni!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!