Mit adjak rá oviba?
Figyelt kérdés
Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit. Szobatiszta, de az öltözködéssel vannak még gondok. Szeretném megkönnyíteni a dadus/óvónéni/gyerek dolgát azzal, hogy nem skinny farmerban lenne az oviban. Azt gondoltam, vennék neki csinos, igényes melegítőnacikat, amivel mindenki könnyen boldogul. De szokás ez?
Köszönöm a válaszokat!
2019. aug. 11. 07:25
11/19 anonim válasza:
Még csak arra sincsen szükség, hogy az a melegítő "csinosabb" legyen, mert minek. bármilyen melegítő jó, ami pamut és nem műszál, melegben rövidnadág. A melegítő nálunk, ahogy a legtöbb ovisnál fogyóeszköz volt, szakad, kopik, pláne térdben ezerrel. Találsz valahol egy elérhető árú, normál minőségű darabot/márkát, ami beválik és annál érdemes kikötni. Mi a Decathlonban szoktunk venni, az nem szakad szét egy hónap alatt, nyilván nem Adidasban, meg Nike-ban jár a gyerek, mert az is ugyanúgy tönkremegy, saját márkás verziókat szoktam neki venni,nevelési évenként biztosan elpusztít vagy 4-5 darabot. Utcai ruhában hozom/viszem, bent pedig praktikus, kényelmes, könnyen fel-levehető, funkcionális darabokban volt mindig is a gyerek. Sosem értettem minek díszmagyarban járatni oviba a gyereket, a funkcionális melegítő és társai nem igénytelen, egyszerűen a józan paraszti ész és a logika, a gyerek komfortérzete ezt kívánja.
12/19 anonim válasza:
A Lidl-es melegítőnacik is jó minőségűek és mivel van passzé az alján, nem gond, ha kicsit hosszabb a szára. Melegítőben volt a fiam az oviban, s mivel reggel én vittem, de fél nyolcra be kellett érnem dolgozni, így otthon már melegítőt vett fel, így csak a cipőt kellett átcserélni. Télen a melegítőre húztam rá az overált, így azt csak lehúztam róla, plusz a bakancsot. Mindig volt az oviban egy-két csere melegítő, plusz felső, illetve, amikor meleg volt, akkor pamut rövidnadrágban volt. Mindig volt egy csinosabb rövidnadrág az oviban, illetve egy farmer, csinosabb nadrág, amikor bábszínházba mentek mondjuk, akkor azt adták rá, de azt kérték is, hogy ha mennek valahova, akkor legyen, ne melegítőben menjenek a gyerekek. Télen pedig egy bélelt nadrágot szoktam otthagyni a polcon, szintén ilyen alkalmak miatt, mint a bábszínház. Javaslom, a két részes overált, mert ha mondjuk olyan helyre viszik őket, ahol le kell venni a kabátot, akkor nem fogják kihámozni az egyrészesből, hanem ilyenkor lépett életbe a bélelt naci, kabát kombó. Egyrészes overálban akkor vittem, amikor tudtam, hogy korcsolyázni mennek, vagy szánkózni, vagy nem mennek fűtött helyiségbe, ahol a kabátot le kell venni. Hamar belejön az öltözködésbe, meg a nagyobbak is segítenek a kicsiknek.
13/19 A kérdező kommentje:
Kulonosen koszonom a ket utolso hozzaszolast!:)
2019. aug. 11. 11:26
14/19 anonim válasza:
Jó ovikezdést! :-) A Lidl-es melegítőket kettesével lehet venni általában, s max. 1.000,- forintra jön ki darabja. Azért merem javasolni, mert tényleg jó minőség, a kisebbik fiam egy csomót tudott hordani még a bátyja után is. Viszont drágábbat nem nagyon érdemes venni, mert ahogy négykézláb mászkálnak a szőnyegen, építenek, autóznak, stb. hamar kikopik a térdük. Ősszel szokott lenni ovikezdéskor ilyen akció, de érdemes reggel menni, mert hamar elkapkodják.
15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókívánságot!:) Már nagyon várjuk, a szobatisztaság is időben lett meg.
Egyetlen kisfiú a családban, és bár minden nap játszózunk, sosem figyeltem, ki miben van. Ezért voltam tanácstalan.
2019. aug. 11. 12:35
16/19 anonim válasza:
Szerintem mindenki tanácstalan az elején. Aztán majd úgyis kitapasztalod nektek mi a jobb, praktikusabb.
17/19 anonim válasza:
Nálunk direkt kérték is a melegítőt, gumis derekú nadrágokat, gomb és patent nélküli ruhákat, bebújós pólókat, felsőket, pulcsiból is max cippzárosat.
18/19 anonim válasza:
rövidnadrágot kérünk mi még télen is az oviba.Egyrészt könnyen fel-és le tudja venni(ezzel könnyítheted a felnőttek dolgát) , másrészt laza, kényelmes , szellős. Nagyon meleg van bent, megizzadnak.
19/19 anonim válasza:
Nálunk is rövidnadrágban vannak odabent télen is. Októberig, október közepéig meg amúgy is rövidnadrágban viszem, míg nincsenek hidegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!