Mit adjak rá oviba?
Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit. Szobatiszta, de az öltözködéssel vannak még gondok. Szeretném megkönnyíteni a dadus/óvónéni/gyerek dolgát azzal, hogy nem skinny farmerban lenne az oviban. Azt gondoltam, vennék neki csinos, igényes melegítőnacikat, amivel mindenki könnyen boldogul. De szokás ez?
Köszönöm a válaszokat!
Nálunk melegitonaci, leggings és rövidnadrág amiben a fiúk vannak.
Arra figyelj, hogy az óvónők nem öltöztetnek, max begomboljak a kabátot, vagy megforditjak a cipőket. A gyereknek önállóan képesnek kell lennie a mosdó használatra, ppizsamara cserélni a jatszoruhat majd vissza, felvenni a cipőt. Emiatt kerninis szokták, hogy a ruhazat cipzáros legyen, ne gombos, a cipő pedig ne fűzős, ha a gyerek nem tud még cipofuzot kötni
Te még nem láttál egykorú gyereket? Azt ne mondd már, hogy nálatok a játszótéren skinny farmerben vannak a kisfiúk.
Ugyanúgy ajánlott öltöztetni (nemtől függetlenül) oviba is, mintha játszani mennétek, de ez elég egyértelmű.
Ha nagyon igényes vagy, és főleg délután nem szeretnél egy maszatos gyerekkel hazavonulni, akinek a ruhájából potyog a homok, vidd be a szokásos utcai ruhájában. Az óvodában segíts neki átöltözni játszóruhába (gumis derekú, laza darabok, tépőzáras lábbeli), a "kimenő ruhát pedig csomagold be egy zacskóba, legjobb, ha nagy betűkkel rá is írod, hogy "hazamenős ruha". Nem elég, hogy a gyereknek elmagyarázod.
Ovis ruhából is legyen legalább egy tartalák készlet a gyerek zsákjában, bár én egy kiscsoportosnak zoknit, gatyát, nadrágot legalább kettőt hagynék ott. Márcsak azért is, hogy ha baleset történik, és másnap reggel elfelejtem pótolni a tartalék ruhát, akkor se legyen probléma.
És MINDEN ruhában legyen benne a gyerek jele. lehet hímezni, de ha erre nincs időd, a textilfilc is nagyon jó. Ha sajnálod a ruhát, vegyél 5m fehér pertlit, rajzold rá 40x a gyerek jelét, és vasald át, hogy mosásálló legyen. Ezután már csak fel kell darabolni, és pár öltéssel bevarrni a ruhákba.
A gyerekek nagyon gyakran nem ismerik fel a saját ruháikat, főleg ha azok a talát ruhás kosárban hevernek, összekeverve 8-10 hasonló darabbal. Ez néha még a szülőknek is nehéz, de így legalább jóhiszemű elcserélés nem fog történni.
Köszönöm szépen a válaszokat.
A kedélyek lenyugtatására írom, hogy a skinny farmert ajándékba kapta.
Az óvónénik segítenek öltözni-vetkőzni, ezt ki is hangsúlyozták az első szülői értekezleten.
Azért vicces, hogy egyesek mennyire "sajátjuknak" érzik más problémáját. Az "ember"-és egyéb támadó jellegű megszólításra, válaszra gondolok.
Egyébként felénk nem feltétlenül melegítőnadrágban járnak a kisfiúk. Az oviba én is azt fogok ráadni, csak megerősítésre vártam. Jól meg is kaptam:)
A hasznos válaszokat ismét megköszönöm, szerencsére olyanok is jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!