Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit adjak rá oviba?

Mit adjak rá oviba?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit. Szobatiszta, de az öltözködéssel vannak még gondok. Szeretném megkönnyíteni a dadus/óvónéni/gyerek dolgát azzal, hogy nem skinny farmerban lenne az oviban. Azt gondoltam, vennék neki csinos, igényes melegítőnacikat, amivel mindenki könnyen boldogul. De szokás ez?

Köszönöm a válaszokat!

2019. aug. 11. 07:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%
Embert nem láttam még, aki oviban skinny farmer én járatta a gyereket... Egyébként használd az agyad! Szeptemberben meleg van, rövidnadrág kell...
2019. aug. 11. 07:37
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
Skinny farmer egy fiúra, aki 3 éves? Szerintem hagyd el... Még életemben nem láttam ilyet. Ott a melegítő bár nyár végén melwg van, rövidnadrágot adj rá, de ne skinnyt, hanem sima egyszerűt.
2019. aug. 11. 07:44
 3/19 anonim ***** válasza:
25%

Nálunk melegitonaci, leggings és rövidnadrág amiben a fiúk vannak.

Arra figyelj, hogy az óvónők nem öltöztetnek, max begomboljak a kabátot, vagy megforditjak a cipőket. A gyereknek önállóan képesnek kell lennie a mosdó használatra, ppizsamara cserélni a jatszoruhat majd vissza, felvenni a cipőt. Emiatt kerninis szokták, hogy a ruhazat cipzáros legyen, ne gombos, a cipő pedig ne fűzős, ha a gyerek nem tud még cipofuzot kötni

2019. aug. 11. 07:52
 4/19 anonim ***** válasza:
87%

Te még nem láttál egykorú gyereket? Azt ne mondd már, hogy nálatok a játszótéren skinny farmerben vannak a kisfiúk.

Ugyanúgy ajánlott öltöztetni (nemtől függetlenül) oviba is, mintha játszani mennétek, de ez elég egyértelmű.

2019. aug. 11. 07:54
 5/19 anonim ***** válasza:
46%
Én nehezen fogadtam el a mindig csinosan öltöztetett fiamon h bizony az oviban melegítőben vannak. Nyilván ha meleg van rovidnaci. És az oviban bizony baromi meleg van, így én vékony melegitot szoktam keresni vagy legginst. Fiúra mondjuk alig kapni. Mostmar így 3ev út n teljesen megszoktad, előtte nem vittem utcára melegítőben, úgy ahogy mi sem járunk abban.
2019. aug. 11. 08:11
 6/19 anonim ***** válasza:
72%
Olyat adj rá oviban, amit könnyen fel-le tud venni, mert meg fog tanulni önállóan öltözködni. Legyen kényelmes, mert egész nap abban lesz. Lesz külön kinti, benti, pizsama, vagyis nagyon sokat fognak öltözni. Pláne ha baleset is éri, pl bepisilés, leönti, stb. Készülj jópár váltás kényelmes melegítővel.
2019. aug. 11. 08:21
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

Ha nagyon igényes vagy, és főleg délután nem szeretnél egy maszatos gyerekkel hazavonulni, akinek a ruhájából potyog a homok, vidd be a szokásos utcai ruhájában. Az óvodában segíts neki átöltözni játszóruhába (gumis derekú, laza darabok, tépőzáras lábbeli), a "kimenő ruhát pedig csomagold be egy zacskóba, legjobb, ha nagy betűkkel rá is írod, hogy "hazamenős ruha". Nem elég, hogy a gyereknek elmagyarázod.

Ovis ruhából is legyen legalább egy tartalák készlet a gyerek zsákjában, bár én egy kiscsoportosnak zoknit, gatyát, nadrágot legalább kettőt hagynék ott. Márcsak azért is, hogy ha baleset történik, és másnap reggel elfelejtem pótolni a tartalék ruhát, akkor se legyen probléma.

És MINDEN ruhában legyen benne a gyerek jele. lehet hímezni, de ha erre nincs időd, a textilfilc is nagyon jó. Ha sajnálod a ruhát, vegyél 5m fehér pertlit, rajzold rá 40x a gyerek jelét, és vasald át, hogy mosásálló legyen. Ezután már csak fel kell darabolni, és pár öltéssel bevarrni a ruhákba.

A gyerekek nagyon gyakran nem ismerik fel a saját ruháikat, főleg ha azok a talát ruhás kosárban hevernek, összekeverve 8-10 hasonló darabbal. Ez néha még a szülőknek is nehéz, de így legalább jóhiszemű elcserélés nem fog történni.

2019. aug. 11. 08:36
 8/19 anonim ***** válasza:
76%
Sosem értettem, hogy a skinny gyermekfarmernek mi értelme. Ki vesz meg ilyesmit?!
2019. aug. 11. 09:44
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

A kedélyek lenyugtatására írom, hogy a skinny farmert ajándékba kapta.

Az óvónénik segítenek öltözni-vetkőzni, ezt ki is hangsúlyozták az első szülői értekezleten.

2019. aug. 11. 10:54
 10/19 A kérdező kommentje:

Azért vicces, hogy egyesek mennyire "sajátjuknak" érzik más problémáját. Az "ember"-és egyéb támadó jellegű megszólításra, válaszra gondolok.

Egyébként felénk nem feltétlenül melegítőnadrágban járnak a kisfiúk. Az oviba én is azt fogok ráadni, csak megerősítésre vártam. Jól meg is kaptam:)

A hasznos válaszokat ismét megköszönöm, szerencsére olyanok is jöttek.

2019. aug. 11. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!