Egyedülálló férfiként milyen eséllyel lehet gyermeket örökbe fogadni?
Egy gyereknek HARMONIKUS család szükséges, amiben mind a két nem képviselteti magát.
A női mintát ki fogja neki megmutatni, hogy egy nő hogyan viselkedik, vagy, hogy milyen? Te ezt férfi szemszögből nem fogod tudni neki elmagyarázni.
Pl. fiút fogadsz örökbe, és eljön az ő számára is a csajozás, akkor mit fogsz neki erről tanítani? hogy inkább kövesse a te példádat?
Egy gyerek egészséges fejlődéséhez egy nő és egy férfi szükséges.
Kb. esélytelen vagy. Annak se egyszerű, aki mindent meg tud adni.
Van pszichológiai alkalmassági: ott garantáltan elhasalsz.
Hát, kétlem, hogy így van esélyed rá..
Mellesleg, meg egy anya nélkül hogyan tudnál egy egészséges pszichével rendelkező gyermeket nevelni? Nem véletlen van anya és apa, mindkettő más feladatokat lát el egy gyermek életében, de mindkettő szükséges hozzá..
Meglepő, hogy családot szeretnél.. :)
Mármint én nem sok férfitől hallom ezt, de hidd el, hogy a 30 feletti nők közt is akad aki szeretne családot, csak úgy van, mint Te, nincs hozzá megfelelő férfi.. Szerintem várj még vele, hátha betoppan az életedbe az, akivel nem lesz kérdéses a családalapítás..
N
Kössz az általánosítást, te..... Inkább finom vagyok és nőies.
Tudod, nemcsak olyan nők vannak, akik csak megcsinálják a pasival együtt a gyereket és aztán nem foglalkoznak vele, odaadják a telefont a gyerek kezébe..stb. Léteznek normális nők is, én is ide tartozom. Tökéletes szülői mintát kaptam, ezt a vonalat fogom tovább vinni. Van egy jó párom, aki úgyszintén hasonló nézeteket vall. Egy gyerekkel foglalkozni kell, szeretni, törődni vele.
És arra befizetek, hogy egy intézetis gyerekből te egyedül egy normális értékkel rendelkező érett felnőtt tanult embert tudnál nevelni.
Igazából szerintem jóesélyed van rá. Vizsgálják a
- személyiséged, élethelyzeted alkalmas-e az örökbefogadásra (->pszichológusi vizsgálat)
- lakáskörülményeid megfelelőek-e (->környezettanulmány)
- egészségi állapotod milyen (->háziorvosi vizsgálat)
- el tudjod-e tartani a gyereket (->jövedelemigazolás)
+ meg kell csinálni az örökbefogadási felkészítő tanfolyamot és kell szerezned engedélyt.
Ha érettnek érzed magad rá, akkor sok sikert kívánok!
Szerintem nagyon szép tőled, hogy egy gyermeket kiemelsz az árvaságból és magadhoz veszed, felneveled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!