Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Hogyan és hol lehet megismerni...

Hogyan és hol lehet megismerni olyan terhes nőt, aki lemondana a születendő gyerekéről?

Figyelt kérdés
A megyei várólisták baromi hosszúak, az alapítványoknál is éveket kell várni, ellenben egyre több olyan olyan magánutas örökbefogadásos történetet olvasok, ahol egy ismerős vagy a véletlen "hozta össze" a leendő örökbefogadókat a kisbabájuk szülőanyjával. Hogyan lehetne növelni egy ilyen "egymásra találás" esélyét? (Azt tudom, hogy mindenképp kell az alkalmassági határozat, valamint a TEGYESZ vagy egy alapítvány közreműködése a papírmunkához).
2018. okt. 24. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

Anyaotthonok vezetőivel vedd fel a kapcsolatot.

Ismerek ilyet, aki úgy találkozott a kismamával, hogy ott hagyta a fényképét az anyaotthonban, aztán mikor a kismama abortuszt akart, akkor a vezető az orra elé tette annak a két párnak a fényképét, akikkel kapcsolatban volt, a nő kiválasztotta egyiküket... és nekik adta a babát. Attól kezdve együtt is jártak vizsgálatokra, stb.

Sok sikert!

2018. okt. 24. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
esetleg még a védőnővel lehetne beszélni, ha talákozik -hall ilyen kismamáról akkor összehozna benneteket (mi is véletlenül ismertük meg a kismamánkat egy ismerősön kersztül, ezt nem lehetett előre tudni, se lebeszélni senkivel :) )
2018. okt. 25. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A magánutas örökbefogadás mindig kockázatosabb. Az alapítványok támogatják, hogy a szülő anya tartsa meg a babát, és ebben próbálják támogatni. Így tényleg csak akkor adja örökbe, ha nem lát más megoldást. Egy ismerősökön keresztül megismert krízisterhesnél sokkal nagyobb az esélye, hogy máshogy dönt, meggondolja magát, megbánja. Ilyenkor történnek az évekig tartó perek és zaklatások.

Sikeres véletlenek persze vannak, de ritkán. Az örökbefogadók általában teljesen más körökben mozognak, mint az örökbeadók. Annak az esélye, hogy véletlenül találsz valakit, aki lemondana a gyerekéről, és pont neked adná, nem jobb mint annak, hogy a sorodat kivárva kapsz egy gyereket. Reménykedni lehet, de a hivatalos procedúrákat azért érdemes elindítani, hogy teljen az idő. Egy ilyen szerencsés véletlen is évekbe telhet. Egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a leggyorsabb folyamat.

2018. okt. 25. 09:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő és internetes fórumok (hoxa, nlcafe) a legjobb lehetőség, de nagyon vigyázz magadra, nagyon sok az átverés, a pénzlehúzás. Megtörtént esetekből tanulva SOHASOHASOHA ne fizess, mert lehet, hogy felveszik, aztán azzal zsarolnak. Soha ne akarjátok "okosba" megoldani, hogy a párod aláírja az apasági nyilatkozatot és családbafogadást csináltok (bármikor visszakérheti, vagy zsarolhat a lehetőséggel), semmi törvénytelenbe, vagy szürkébe ne menjetek bele, mert nagyon csúnya vége lehet. Pl. felveszi, hogy együtt hamisítottátok oda a vérszerinti apa aláírását, aztán utólag, az örökbeadás véglegesítése után is jelentkezhet apuka, akinek a 2 éves gyereket is megítélhetik. Sokkal több a sérülés veszélye, mint egy tegyesz által közvetített "normál" esetben, megismeritek viszonylag korán, meggondolhatja magát, ... De persze megértem, hogy sokan megpróbálják, mert sokan másképp kifutnak az időből az újszülöttre.

Arra is gondoljatok, hogy egy ilyen esetben az anyát látjátok és egy még szinte nem is létező gyerekről döntötök. Az örökbefogadás minden más eseténél egy már megszületett gyerekről kell dönteni: jó sok dolgot tudsz róla, tudhatod, hogy mikor született, mekkora súllyal, volt-e gond a születésnél, ... de egy ilyen irányított nyílt esetben nem tudod, hogy lesz-e bármi baja a babának, koraszülött lesz-e, ... Szóval legyetek nagyon óvatosak és vigyázzatok magatokra, ne éljétek bele magatokat, csak amikor már a 6 hét is letelt és a gyerek még mindig nálatok van.

2018. okt. 27. 19:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, nagyon kedvesek vagytok!

Anyaotthonok, védőnők... logikus, bár nem tudom, mennyire vennék jó néven, de egy próbát, lehet, teszek velük, úgysincs már vesztenivalóm.

Tudom, hogy kockázatosabb a magánutas örökbefogadás, és a visszalépés esélye is nagyobb így, de mondom, hátha...

Törvénytelen dologba, hamisításba belemenni, fizetni a gyerekért eszünkbe sem jutna. Nem hiányzik, hogy zsaroljanak, és/vagy börtönbe kerüljünk. Csakis addig mennénk csak el, amíg a törvény engedi (de azon belül a végsőkig).

A hoxa fórumán nézelődtem én is, de nagyon elkeseredtem, ha előkerül egy kismama, vagy tízen ugranak rá. :( De ha nincs más választásunk, hát, várunk, nyitott szemmel járunk, érdeklődünk, ahol lehet, és reménykedünk... De kezdem nagyon elveszíteni a reményt, hogy valaha is lesz kisbabánk :(

Köszönöm még egyszer!

2018. okt. 29. 09:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Anya otthonok,védőnő,korházak,ismeretség,netes cikek,facebook
2018. nov. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!